Hosszabb ideje már nem az előző év végén, hanem az aktuális év első negyedében, jelesül a márciusi Genfi Autószalonon osztják ki Az Év Autója címet Európában. Az európai illetőséget külön hangsúlyoznunk kell, mert az angol Car of the Year kifejezést még ma is sokan egyfajta világautó-választásként értelmezik.

 

Erről szó nincs: külön választanak „évautót” pl. az USA-ban, Japánban, sőt több kelet-európai országban, így Szlovákiában is; nálunk erre idén február elején kerül majd sor.

 

De nézzük az európai döntőbe jutott hét autót, amelyek a következők:  Alfa Romeo StelvioAudi A8 – BMW 5-ös sorozatCitroën C3 Aircross – Kia StingerSeat IbizaVolvo XC40. A paletta tehát igen sokszínű: a kiskompakt népautótól (Seat Ibiza) egészen a csúcskategóriás luxuslimuzinig (Audi A8) terjed.

 

 hirdetes_300x300  
AR Stelvio
Audi A8
BMW 5
Citroën C3 Aircross
Seat Ibiza
Kia Stinger
Volvo XC40

 

A szabadidő-autók és crossoverek hatalmas népszerűségét pedig mi sem illusztrálja jobban, mint hogy három képviselőjük (Alfa, Citroën, Volvo) is található a mezőnyben. Meglepetés viszont a Kia Stinger döntőbe kerülése; talán a szépségének köszönheti…

 

Március 5-én, a Genfi Autószalonon derül majd ki tehát, ki veszi át a stafétabotot a Peugeot 3008-astól, a 2017. Év Autójától.

 

Addig is arra kérjük Olvasóinkat: szavazzanak, önök melyiket választanák!

 

Ön szerint melyik érdemelné meg a 2018-as év autója címet?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Vas Gyula

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!