A napokban tartották meg az új BMW X2 tesztvezetéssel egybekötött hazai sajtóbemutatóját. Mivel a rendezvényre szerkesztőségünk is meghívást kapott, első kézből szolgálhatunk információkkal erről a valóban érdekes újdonságról.

 

Az X2-es a BMW úgynevezett terepkupé-családjának legújabb (és legkisebb) tagja; nagyobb testvérei az X4 és az X6. Ennek ellenére nagyvonalúan motorizálták: az első hullámban 190-től 231 lóerőig terjedő benzines, illetve dízel erőforrások közül lehet választani.

 

 

  hirdetes_300x300   

A konkrét kínálat: 20i – 192 LE, 20d – 190 LE, 25d – 231 LE, de rövidesen újabb erőforrásokkal bővül majd a lista. Fronthajtás és a bajoroknál xDrive-nak nevezett 4×4-es technika egyaránt rendelkezésre áll, váltóból viszont csak a hétfokozatú automata.

 

 

Engem személy szerint bevallottan az autó dizájnja fogott meg leginkább. A maszk kifejezetten agresszív, a meredeken emelkedő övvonal ugyanezt a benyomást erősíti, ráadásul szenzációsan megformált C-oszlopban találkozik a tetőívvel.

 

 

Hab a tortán – egyben némi nosztalgiázás is – az oszlopon elhelyezett BMW-embléma. Zseniális formatervezői ötlet! S hogy néhány egyéb számadattal is szolgáljunk: az autó hossza 4,36, szélessége 1,82, magassága 1,53 méter, csomagtere alapon 470 literes. Induló ára a hazai piacon – fronthajtással és 192 lovas benzinmotorral – 37 850 euró.

 

 

A bemutató egyébként szuggesztív „tanulmányút” is volt egyben; a tesztútvonal egyes állomásai ugyanis valaha virágzó, mára viszont részben vagy teljesen lepusztult grandiózus ipari létesítmények voltak. Mint például a szeredi nikkelkohó, lásd az idevágó képeket…

 

 

 

Vas Gyula

Fotó: A szerző és BMW

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!