Egy csallóközi származású fiatalembe, aki  feleségével karöltve a hangjával hódítja meg a világot. A dalosajkú operett- és nótaénekesnő Kosáry Judit  fia, Kosár Szabolcs  nemcsak Felvidék szerte, hanem a határon túlra is elviszi a zene varázsát. A futballistából lett fellépőt az éneklés előzményeiről, és a világjárásáról faggattuk legutóbbi hazai fellépését követően.

 

Milyen érzés volt újra alistáli közönség előtt énekelni?

 

(mosolyog). Nagyon jó érzés volt újra otthon színpadra lépni ennyi idő után. Itt Alistálon ismer a közönség, mivel életem nagy részét itt és Padányban éltem le, ezért is nagyon különleges számomra a hazai közönségnek énekelni. Azoknak az embereknek, akiket már szinte óvodás koromtól ismerek, akikkel találkozom a faluban, a boltban, vagy a piacon…

 

 hirdetes_810x300  

Honnan jött az ötlet, hogy éneklésbe kezdj?

 

Gyerekkorom óta fociztam (ami most nagyon hiányzik…). Először Alistálon, majd Padányban és több csallóközi klubban játszottam. Sokáig a foci volt az első számomra, nem nagyon foglalkoztam énekléssel. Később gitározgatni kezdtem, így elkerülhetetlenné vált, hogy énekeljek is… Sok baráti összejövetelen, szalonnasütögetéseknél, házibulikban… Majd hosszú biztatás után elindultam Dunaszerdahelyen, ha jól emlékszem 2006-ban egy Ki Mit Tudon, ahol megnyertem a kategóriámat. Iinnentől tehető az, hogy fellépek különböző rendezvényeken.

 

2015. évi debreceni fellépés: anya-fia párosításban

 

Úgy tudjuk, hogy a pároddal külföldön dolgoztok. Ott is énekeltek? 

 

3 és fél éve élek boldog házasságban kedves feleségemmel Jankával itt Alistálon, aki szintén énekel, így az élet minden területén tökéletesen kiegészítjük egymást. 2014-ben úgy döntöttünk, hogy álmodunk egy nagyot és egy zenekar kíséretével nyakunkba vesszük a nagyvilágot, hogy a külföldi hallgatóságot szórakoztassuk esténként. Így kezdtük el külföldi énekes karrierünket,

 

Mmennyire lehet kint érvényesülni az énekléssel?

 

2014 nyarán a Tui cruiseshez,  a Mein Schiff óceánjáró flotta hajóinak fedélzetére kerültünk. Itt egy hat tagú zenekar vezetője vagyok, ahol Jankával együtt énekelünk dob, zongora, basszus és szólógitár kísérettel.

 

Merre jártatok az eltelt időszak alatt?

 

A hajózással eddig eltöltött már 3 és fél év alatt sikerült bejárnunk az egész Földközi-tengert, Nagy-Britanniát, Izlandot, Dubajt és a Perzsa öblöt, Vietnámot, Thaiföldet, Malajziát, Szingapúrt.

 

Forrás: Kosár Szabolcs Facebook-profilja

 

Mi mindent énekeltek?

 

Repertoárunkban megtalálhatóak örökzöldek, slágerek, bossanovák, tangók, standard táncdalok. Emellett pop, rock, rock&roll, swing, jazz dalok is, hogy a széles zenei igénynek meg tudjunk felelni. Természetesen a magyar nóta is egyre nagyobb teret kap az életemben, hiszen mikor itthon vagyunk, rengeteg nóta – operettgálán veszek, veszünk részt Csallóközben és Magyarországon is.

 

Hogy álltok a televíziós műsorokkal, ott már szerepeltetek?

 

Idén már második alkalommal hívtak meg TV felvételre a Dunatelevízió „Jó ebédhez szól a nóta „című műsorába, és mint kiderült, nagy meglepetésemre az Önök kérték adásában is leadták az Akácos utat, amit egy kedves nótakedvelő tőlem küldött szeretteinek. (büszkén mosolyog.)

 

Mi a kedvenc dalod, műfajod?

 

Kedvenc műfajom talán a latin zene főleg a Tangó, ezen belül Astor Piazzola dalai. Nagyon szeretem hallgatni, táncolni, énekelni egyaránt. De minden műfaj zenéjét értékelem és szeretem, ha minőségi zene!

 

Mit lehet tudni, mi vár rátok a későbbiekben, merre visz az utatok?

 

Idén decemberben immár másodszor  visszarepülünk a Karib-szigetekre…

 

Fotó: Kosár Szabolcs Fb-oldala (balról Kosár Szabolcs, Nagy Noémi, Ivány Árpád, guggolva Lőrincz Roland.

 

További sikereket kívánunk nektek. Köszönöm a beszélgetést.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.