„Arra kérem az embereket, hogy gondolják át, tényleg szükséges-e, hogy olyan tüzelőanyaggal fűteniük, amely szennyezi a levegőt, melyet mindannyian belélegzünk” – fordult Solymos László környezetvédelmi miniszter a lakossághoz, aki szerint az állam nem állíthat rendőrt minden kéményhez.

 

A környezetvédelmi miniszter szerint az országot felkészületlenül érte a jelenlegi szmoghelyzet. A tárca ezért konkrét intézkedéseket tervezt a helyzet javítására.

 

Szlovákiában jelenleg több város is magas légszennyezettséggel küzd. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több figyelmeztetést is kiadott az egészségügyi határértékek túllépése miatt.

 

 hirdetes_300x300  

A légkörben levő túl magas portartalom Besztercebánya, Túrócszentmárton, Rózsahegy, Kassa és Zsolna térségét érinti. A miniszter szerint a fő probléma a tájékozatlanság. Mint elmondta, az embereknek joguk van ismerniük lakóhelyük aktuális légszennyezettségi mutatóit.

 

„Több polgármester is jelezte a problémát és az információk hiányát. Teljes mértékben igazuk van. Intézkedtem a megoldást illetően,”

 

 – magyarázta a miniszter. A jövőben olyan rendszert szeretnének felállítani, mely hatékonyabban tájékoztatja az érintett térségek lakosságát.

 

Az aktuális szmoghelyzetet jórészt a háztartások tüzelési körülményei okozzák

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!