Örökségünk mottóval mozgalom indítását jelentette be hétfőn Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár. A kezdeményezés célja, hogy egy dal segítségével megszólítsák a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

 

Potápi Árpád János a sajtótájékoztatón elmondta: az Örökségünk című dal a magyar nyelv megőrzésére, a magyarság megtartására ösztönöz, miközben közösséget kovácsol, kiváló lehetőséget teremt arra, hogy erősítse a világ különböző pontjain élő magyarok kapcsolatát az anyaországgal és egymással.

 

 

A kampány során arra ösztönzik a magyarokat határon innen és túl, hogy énekeljék el a dalt, lehetőleg otthonuk emblematikus helyein, készítsenek erről videó felvételt, majd töltsék fel a produkció honlapjára. A  világ különböző pontjairól érkező felvételek illetve a szervezők által Csíksomlyón, Huszton és Londonban készített  anyagok felhasználásával egy új, közös klip születik majd, melyet várhatóan Pakson mutatják be.

 hirdetes_810x300  

 

A mozgalom ötletgazdája Vida Tünde, a dal szerződje Gyulai István, paksi zenész, dalszerző, a városi Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa.

 

A kampány során a Petőfi Sándor program 50 és a Kőrösi Csoma Sándor program 100 ösztöndíjasa is segíti majd és a dal népszerűsítését.

 

 

petofiprogram.hu

Nyitókép: youtube.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!