Több, mint 70 TOP 40-es slágerlistás szám, 300 millió eladott album. Magyar állampolgár lett Desmond Child zeneszerző, dalszövegíró, producer, aki olyan sztároknak írt slágert, mint Bon Jovi, Robbie Williams, Shakira, Katy Perry, KISS, Bonnie Tyler, de ő írta a Livin’ La Vida Locát, vagy az Aerosmithnek a Crazy című dalt is.

 

Különleges ünnepség helyszíne volt a magyar nagykövetség Washingtonban: Desmond Child amerikai zenész letette a magyar állampolgársági esküt. A kubai és magyar gyökerekkel rendelkező világhírű szövegíró sztárok egész sorának írt világslágert.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az esküjét magyar nyelven mondta, a szöveget Szemerkényi Réka washingtoni nagykövet olvasta elő. Utána büszkén mutatta rokonainak az állampolgársági okiratot.

 

„Megígérem, az is az esküm része, hogy elmegyek Magyarországra, és segítek a magyar zenészeknek. Tapasztalataimat megosztva mindent elkövetek azért, hogy a magyar zene a világ élvonalába kerüljön” – mondta a világhíres zenész és dalszövegíró.

 

Desmond Child 1953-ban az Egyesült Államokban született, Floridában. Édesanyja kubai származású énekesnő, édesapja pedig báró Márfy Sándor volt. A Budapesten született nemes ízig-vérig magyar úr volt. A művész több mint negyven éve zenél, de dalszövegíróként aratta legnagyobb sikereit.

 

 

Az M1 tudósítójának adott exkluzív interjújában megígérte, megtanul tökéletesen magyarul, apja biztosan nagyon büszke rá, hogy már ő is magyar állampolgár.

 

„19 éves korom óta járok Magyarországra. Apám körbevitt egész Budapesten, voltunk a Gellért fürdőben és élveztük a cigányzenészek gyönyörű hegedűjátékát” – emlékezett vissza magyarországi élményeire.

 

A zenész 2008 óta tagja a Los Angeles-i Dalszövegírók Hírességek Csarnokának, nem titkolt szándéka, hogy ugyanilyet hoz létre Budapesten a világhírű magyar zenészeknek.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!