Komárom és Révkomárom 25. alkalommal megrendezett közös fesztiválján magyar és szlovákiai előadók mellett alternatív együttesek is fellépnek, új darabot mutat be a Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház, valamint közös futóversenyt és kötélhúzást rendeznek az Erzsébet hídon – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján a két város polgármestere.

 

 

 

Molnár Attila szólt arról, hogy a negyed évszád alatt városaikban felnőtt egy olyan generáció, amelynek a Komáromi Napok a hagyományokhoz való ragaszkodást, egyben a folytonos megújulást is jelenti.
Stubendek László a sajtótájékoztatón elmondta, hogy „A két város még 1992-ben döntött a Komáromi Napok szervezése mellett. Az ünnepség ahhoz az 1849. árpilis 26-i eseményhez kötődik, amikor is az egyesített magyar haderők visszaverték az osztrákok létszámfölényes támadását.”

 

 hirdetes_300x300  

 

Az április 26-én kezdődő rendezvénysorozat programjai a komáromi Jókai ligetben és révkomáromi Klapka téren zajlanak. Komáromban fellép mások mellett az Edda Művek, Keresztes Ildikó, a P. Mobil és a Neoton.
A Kisszínpadon alternatív formációk játszanak, mint a Hősök, a Kelemen Kabátban, a Mystery Gang, a Firkin és a Children of Distance. A Borudvarban dzsessz, folk és népzene várja a közönséget. Az esemény kísérőrendezvénye a Monostori erődben zajló Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét.
Révkomáromban koncertet ad Charlie, a Csík Zenekar, valamint Petra Brönerová és együttese. A helyi formációk közül fellép Divided by Zero, a Spliff 447 és az Aylen’s Fall, valamint a Szécsi Pál-, az Iron Maiden- és az Elán Forever emlékzenekar zenél.

 

 

A rendezvények április 26. és május 1. között valósulnak meg.

 

 

 

MTI, TASR

Nyitókép: tasr.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!