Idén először  tizenöt muzulmán vallású, 19 és 22 év közti fiatal  is segíti Csíksomlyón a közelgő pünkösdi búcsú előkészületeit, számol be a hírről a székelyhon.ro.

 

A csoport tagjai olyan országok szülöttei, mint Katar, Bangladesh, Pakisztán, Jordánia, Líbia, Irán, Marokkó, Nepál, Egyesült Államok, Kanada. Közös jellemzőjük, hogy valamennyien muszlimok, és egy amerikai kirendeltségű egyetem, a katari Carnegie Mellon University diákjai kapcsolódnak be a pünkösdi készülődésbe a csíksomylói Szent István Kollégiumban.

 

„Azért jöttek ide hozzánk tizenöten, mert meg kívánják ismerni a kultúránkat, szeretnek utazni, segíteni a helyi közösségeken. Kicsit még úgymond meg vannak szeppenve, nagyon sok meglepetés éri őket, ezt úgy nevezném viccesen, hogy kulturális sokk éri őket: nem tudják, hogyan viselkedjenek adott esetekben, hogyan viszonyuljanak az emberekhez, mikor kérjenek elnézést, illik-e megállni egy társaságban és ott beszélgetni, vagy mennyire kell arrébb húzódni. Teljesen más környezetből jöttek, más vallásúak, mások a szokásaik. Alapvető kérdéseket tesznek fel, amelyek számunkra természetesek”

 

– számolt be a velük való tapasztalatokról az erdélyi hírportálnak Kedves Péter, a Care2Travel képviselője.

 

 hirdetes_400x285  

szekelyhon.ro

 

Nyitókép: szekelyhon.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!