Szlovákiában immáron tizenkettedik alkalommal tartják meg ma a múzeumok éjszakáját. Az Európa Tanács támogatásával megrendezésre kerülő, egész Európában megrendezésre kerülő esemény Szlovákia 65 településének 80 múzeumában és 26 galériájában nyújt egyedülálló élményt a látogatók számára.

 

Az intézmények rendkívül választékos programmal várják a vendégeket, a szakmai előadásokon kívül körbevezetéseket, koncerteket, előadásokat, éjszakai nézelődést, alkotóműhelyeket és láthatunk/kipróbálhatunk. Aki még ennél is többre vágyik, annak lehetősége lesz borkóstolásra, piknikezésre és megannyi más programra is.

 

Pozsonyban, Kassán, Besztercebányán és Zólyomban egységes a belépők ára, az első múzeumban megvásárolt kéteurós jeggyel a többi helyre is bemehetünk.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma gazdag programsorozatot kínál a hétvégére. „Több helyszínen is értékes programokkal várjuk a látogatókat. A pozsonyi Brämmer-kúria mellett a Galántai Honismereti Múzeumban, a szklabonyai Mikszáth-emlékházban és az alsósztregovai Madách-kastélyban is szervezünk programokat” – nyilatkozta a Felvidék.Ma-nak Jarábik Gabriella, a Szlovák Nemzeti Múzeum – Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatója.

 

betlér
A betléri kastélyban tűzijáték is lesz. forrás: Facebook

 

A múzeumok éjszakáját első alkalommal 1978-ban tartották meg,a világnap célja, hogy az érdeklődők közelebb kerüljenek a múlt értékes emlékeit őrző intézményekhez. Az esemény programjait, helyszíneit a www.nocmuzei.sk honlapon tekinthetik meg.

 

teraz.sk/felvidek.ma
borítókép: Noc múzeí a galérií (Facebook)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!