A pamplonai bikafuttatás harmadik napján nyolcan sérültek meg. Komolyabb sérüléseket szenvedett azonban az a férfi, aki az egyik bika a szarvára kapott.

 

A bikafuttatás második napjáról

 

Rendkívül izgalmassá és veszélyessé vált a pamplonai bikafuttatás pénteki, második napja, mert néhány bika az első 300 méter után megfordult és elkezdett visszafelé futni, pánikot keltve a mögöttük szaladók között. Visszafordult bikák miatt rendkívül izgalmas és veszélyes volt a pamplonai bikafuttatás második napja. Többen megsérültek, de állapotuk nem súlyos.

 hirdetes_300x300  

 

Összesen 14-en kerültek kórházba, hatan a bika szarvától származó szúrt sebek miatt. A helyi kórház tájékoztatása szerint hasi, alhasi, mellkasi és végtagsérüléseket szenvedtek azok, akiket felökleltek a bikák, de egyikük állapota sem súlyos. Többségük külföldi, vannak köztük amerikai, kanadai, indiai, dél-afrikai állampolgárok.

 

 

 

Szentet ünnepelnek a bikafuttatással

Az észak-spanyolországi városban szerda óta zajlik Pamplona védőszentje, San Fermín ünnepe. Ennek része a bikafuttatás, amelyet nyolc egymást követő reggel rendeznek meg több ezer ember részvételével.

 

 

Forrás: AP, Denník N, MTI

Nyitókép: MTI/EPA/Javier Lizo

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!