Új albummal és turnéval jelentkezik a Depeche Mode, jelentette be milánói sajtótájékoztatóján a zenekar. A kora tavasszal megjelenő lemez címe Spirit, a május elején kezdődő koncertkörút a Global Spirit Tour fantázianevet kapta. Pozsonyban május 20-án a Pasienky-stadionban, május 22-én Budapesten, a Groupama Arénában lép fel a legendás csapat.

 

Az európai turnéra már a héten elkezdik árulni a jegyeket. A május 5-én Stockholmban kezdődő koncertkőrút látványvilágát ezúttal is Anton Corbijn tervezte. A magyar rajongóknak külön kuriózum lehet, hogy turné európai szakasza a zeneszerző, Martin Gore születésnapján, július 23-án Kolozsváron zárul.

 

A zenekar először 1985-ben koncertezett Magyarországon utoljára pedig 2013-ban járt Budapesten a Delta Machine Tour keretében.

 

 hirdetes_810x300  

A sajtótájékoztatón hosszasan beszéltek a híresen fanatikus magyar rajongókról is, és külön kiemelték, hogy ezúttal is ellátogatnak a magyar fővárosba.

 

Az új lemezt egy új producerrel, James Forddal rögzítették. A turnén – ahogy az utóbbi két évtizedben – a két már ismert vendégzenésszel Christian Eigner dobossal és Peter Gordeno billentyűssel kiegészülve lépnek majd fel.

 

 

mti

Nyitókép: eventim.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!