Megnyitják a látogatók előtt Nicolae Ceausescu, az utolsó román kommunista diktátor egyik bukaresti bunkerét, amely egykori otthona, a Primaverii (Tavasz) palota alatt, tíz méteres mélységben található – közölte a Mediafax hírügynökség.

 

A belépőjegy a szaftos pletykákat is tartalmazza 

 

A nagyzási és üldözési mániájáról elhíresült diktátor állítólagos atombunkereiről, valamint a rezidenciáit és a különböző kormányépületeket összekötő alagutakról kivégzése után több mint negyed évszázaddal is ellenőrizhetetlen legendák keringenek Romániában. A Primaverii-palota alatti bunker lesz az első ezek közül, amelyet a nagyközönség is megtekinthet.

 hirdetes_810x300  

 

Ahhoz képest, hogy ez sem sokban különbözik a már tavasszal megnyitott palota kétes ízléssel berendezett, fényűző helyiségeitől, a belépőjegyet meglehetősen drágán adják, de a kifizetendő 200 lejért (mintegy 45 euró) a látogatóknak állítólag olyan bennfentes részleteket is elárulnak az idegenvezetők a diktátor házaspár – Nicolae és Elena Ceausescu – életéről, amelyeket máshonnan nem tudhatnak meg.

 

 

Miután a protokollépületeket kezelő állami hatóság több mint negyed évszázadon keresztül nem tudta, mit kezdjen a gondjaira bízott, eladhatatlannak bizonyult, jelentős fenntartási költséggel járó Primaverii palotával, a jelek szerint most a “Drakula-bizniszhez” hasonló idegenforgalmi látványosságként próbálja hasznosítani a kommunista diktátor kétes hírét.

 

MTI

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!