A Virtuózok ellensúly napjaink médiazajában – hangsúlyozta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

 

„A ma tapasztalt médiazajban – több mint 100 magyar nyelvű csatornát lehet fogni – a közmédia egyik legfontosabb feladata, hogy komoly kulturális értékkel bíró ellensúlyt képezzen. Ilyen a Fölszállott a páva és ilyen a Virtuózok is” – mutatott rá az igazgató, aki szerint ezek a műsorformátumok ráadásul rendkívül sikeresnek is bizonyultak.
Példaként említette, hogy a Virtuózok tavalyi fináléja 9,6 százalékos közönségarányt ért el, csaknem 900 ezren látták az adást.

 

„Egy ilyen kulturális értékkel bíró műsort nem szoktak ennyien nézni, ez nagyon magas szám. Ugyanakkor reméljük, hogy jövőre ezen is tudunk még javítani”

 

– emelte ki.

 

 hirdetes_810x300  

Változások a következő évadban

 

A közmédia klasszikus zenei vetélkedője tavasszal kezdődő új évadáról szólva elmondta: változás lesz az eddigiekhez képest, hogy a műsorba nem életkor, hanem kifejezetten születési dátum alapján lehet jelentkezni három korcsoportban – kicsik, tinik és nagyok. A kicsik korcsoportjába a 2002. június 1. és 2010. május 31., a tinik korcsoportjába az 1997. június 1. és 2002. május 31. között született gyerekek és fiatalok jelentkezhetnek.

 

A Virtuózok tavaszi évadába egy 17. és 20. század között élt zeneszerző szabadon választott darabjával lehet jelentkezni a mediaklikk.hu/virtuozok internetes oldalon keresztül vagy postai úton, ebben az esetben DVD-n vagy pendrive-on kell beküldeni a minimum 2, legfeljebb 5 perces produkciót. A kiskorú jelentkezőknek szülői beleegyező nyilatkozatot is csatolniuk kell.

 

Várják a határon túli jelentkezőket is

 

Várják a műsorba a határon túli jelentkezőket. Idén az erdélyi Jakab Roland Attila szerezte meg a Virtuózok különdíját és képviselte Magyarországot az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által rendezett kölni Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!