A dusnoki Aprók Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a közönségdíjat a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor pénteki döntőjében, amelyet a Duna televízió élőben közvetített.

 

A táncegyüttesek kategóriájában a felvidéki Csali Gyermek Néptáncegyüttes, szóló és párostánc kategóriában Albert Csaba, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában Horváth Áron cimbalmos, énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Erdélyi Luca vehette át az egy-egy millió forintos nyereményt Gáspár Bencétől, az OTP Bank Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok főosztályának vezetőjétől.

 

Budapest, 2016. december 16. A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes Táncok Vág-Garam közelébõl címû produkciója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza közös, a Duna tévécsatornán élõben közvetített Fölszállott a páva címû népzenei és néptánc tehetségkutató verseny döntõjében, táncegyüttes kategóriában a közmédia óbudai stúdiójában 2016. december 16-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes Táncok Vág-Garam közelébõl című produkciója. MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Balog Zoltán miniszter az Emberi Erőforrások Minisztériumának különdíjait adta át: a legjobb határon túli produkciónak járó 1 millió forintot Bálint Róbert pusztinai furulyás, a legjobb hazai nemzetiségi produkciójának járó 1 millió forintos különdíjat Makula Zoltán jászberényi szólótáncos érdemelte ki.

 hirdetes_810x300  

 

A felvidéki néptáncegyüttes produkciója Dr. Agócs Gergelyt teljesen elvarázsolta, és nem csak őt, hanem minden nézőt. Külön kiemelte a régi táncok változatosságát, és szépségét. Tímár Böske is szót követelt magának, hogy szintén dicsérje a fiúk alázatosságát, és megható szereplését.  “Nem őrzitek, hanem élitek ezt a hagyományt.” – kontrázott rá Sebő Ferenc.

 

mediaklikk.hu , hirado.hu
borítókép: Fölszállott a páva

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!