A Moszkvához közeli Mityiscsi városának katonai temetőjében hétfőn örök nyugalomra helyezték a világhírű Alexandrov együttes 49 repülőszerencsétlenségben elhunyt tagját. A karácsonyi balesetben a kórus tagjai közül 68-an vesztették életüket.

 

 

A búcsúztatón több magas rangú orosz politikus is megjelent – például Szergej Sojgu védelmi miniszter, Maxim Sokolov közlekedésügyi miniszter és az orosz parlament felsőházának elnöke, Valentina Matviyenko, valamint számos magas rangú katonai vezető. A szertartást megelőző napon Moszkvában is elbúcsúztathatták az együttes tagjait.

 

 hirdetes_810x300  

Héger Rudolf, aki az Alexandrov idei szlovákiai turnéját is szervezte, szintén részt vett a temetésen. Elmondása szerint több száz ember volt jelen, rengeteg virágcsokorral, koszorúval búcsúztatták a tragédia elhunytjait.

 

Az együttes idei első fellépéseit őszre halasztották, a változások nem érintik a szlovákiai és csehországi, májusi-júniusi turnét. A kamaraegyüttes megmaradt tagjai mindenképp folytatni szeretnék az éneklést.

 

webnoviny.sk
kép: SITA/AP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!