Ismerjék meg azokat a felettébb különös embereket – személyeket, akik számára fogyatékuk átok, de ajándék is volt egyben.”

 

Társadalmunkban már ősidők óta éltek olyan egyének, akik szokatlan külsejük miatt kitűntek a tömegből. Kirekesztve éltek, de különlegességük mégis valamiért vonzó maradt sokak számára. Ezek az emberek gyakran hatalmas erőt árasztottak fogyatékuk miatt, szembeszálltak sorsukkal és a szokatlan külsőt ajándékként állították be környezetük előtt. Elismerésre és tiszteletre vágytak. Cirkuszokban és panoptikumokban dolgoztak, gyakran hihetetlen mutatványokat tanultak be, melyekkel még inkább felkeltették a kíváncsiskodók figyelmét.

 

Egyedülálló lehetőséget kínálunk ezeknek a különleges embereknek a megismerésére. Élőben is szemügyre vehetnek kétfejű, kétarcú vagy négyszemű embereket, sziámi ikreket vagy akár a farkas szindrómában szenvedő férfit…

 hirdetes_810x300  

 

A szentpétervári antropológiai múzeumban viaszból elkészítették 25 különleges ember képmását. Szem- és fogimplantátumokat használtak fel, valódi emberi hajszálakat ültettek be. Ennek köszönhetően élethű bábukat tekinthetünk meg. A kiállítás a témáját tekintve egyedülálló. Szeretettel várjuk Önöket!

 

A kiállítás helyszíne:

 

Galántai Honismereti Múzeum (Fő utca 976/8 Galánta)
Időpont:
2017. január 30-tól február 5-ig
Nyitvatartás:
10.00 órától 18.00 óráig
Belépődíj: gyermekek 6 éves kortól, diákok, nyugdíjasok: 3 €; felnőttek: 4 €,

Iskolai csoportok 10 diák felett: 2 €/fő + ingyenes kíséret

 

Elérhetőség: Galántai Honismereti Múzeum, 031/780 55 35, [email protected]

 

(Galántai Honismereti Múzeum – sajtóhír)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!