2017. február 11-én tartotta meg évzáróját a Csemadok Csilizpatasi Alapszervezete, ahol elsősorban a múlt évben megvalósult programok kiértékelése és az idei év tervei kerültek megvitatásra.

 

A sokáig alvó szervezetet 2010-ben sikerült újraindítani. Azóta tagságuk jócskán megnövekedett, napjainkban 180 tagot számlálnak. A szervezet jelenlegi elnöke Darnai Bálint, aki fiatalos lendülettel irányítja a közösség kulturális életét.

 

A nemeshodosi Megmaradásunkért Polgári Társulás fellépése Csililzpatason, fotó: db

 

Az évzárón nem csak a tagság vett részt, meghívott vendégekben sem volt hiány. Színvonalas zenés előadással tették színesebbé a napot a nemeshodosi Megmaradásunkért Polgári Társulás kórusa Csepi György vezetésével.

 hirdetes_400x285  

 

Ezután Varga László nyugalmazott nagymegyeri történelemtanár, helytörténész mutatta be az 1848-as szabadságharcról írt könyvét, melynek címe 1848, Te csillag. A könyvbemutató után szót kapott Lázok Attila, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának titkára és Sátor Zoltán, a választmány elnöke.

 

Évértékelőt tart Sátor Zoltán, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának elnöke, fotó: db

 

Darnai Bálint felszólalásában megköszönte a szervezet vezetőségének a kitartó munkát, valamint a támogatók segítségét.

 

„Úgy gondolom hogy 2010 óta a tavalyi év volt számunkra a legnehezebb, de egyben a legszebb is! Sikerült radikális változtatásokat és újításokat végrehajtani a szervezeten belül és ezáltal sokkal kreatívabb lett!”

 

A fellegek közt járva

 

Ahogy arról portálunkon korábban beszámoltunk, 2016. augusztus 6-án repülősnapot szervezett a csilizpatasi Csemadok ASZ, ahol többek között Besenyei Péter és Vári Gyula világbajnok pilóták bemutatóit tekinthette meg a helyszínre kilátogató több ezer néző.

 

„Sokan megkérdezték tőlem, hogy egy ilyen kis faluban, mint Csilizpatas, hogy sikerülhetett megszerveznünk egy ilyen színvonalú rendezvényt, miközben a nálunk nagyobb községek, városok nem tudják kivitelezni. A válasz egyszerű volt: vakmerőséggel. Sokat kockáztattunk, de csak mentünk előre, amíg a célunkat el nem értük. Szakítottunk a konzervatív megoldásokkal, mert csakis ez vihet előre bennünket.”

 

2016 őszén szintén pilótákat láttak vendégül Csilizpatason a csemadokosok, ezúttal viszont a kultúrházban.

 

A Magyar Királyi Honvéd Légierő 101-es „Puma” vadászrepülő osztályának még élő két tagja, Frankó Endre (93) repülő főhadnagy és vitéz Szentiványi János (97) nyugalmazott alezredes tett látogatás a csallóközi faluban, ahol életükről, a repülés szeretetéről és a második világégésről tartottak élvezetes előadást.

 

A kalandvágyról, egy élesített bombán történő landolásról, Kassa bombázásról és a legszebb emlékekről szóló történeteket hatalmas érdeklődés fogadta, hiszen megtelt a kultúrház az érdeklődőkkel. (bővebben itt)

 

Darnai Bálint évértékelője a Csemadok Csilizpatasi Alapszervezetének évzáróján 2017 február 11-én, fotó: db

 

Izgalmas tervek

 

A csemadokosok az adventi előkészületekből is aktívan kivették részüket, hiszen vendégszereplők kultúrműsoraival tették meghitté az ünnepi várakozást.

 

Ahogy azt megtudtuk, 2017-ben is komoly kihívások elé állította magát a szervezet, hiszen a Maradj Talpon! most már csak egykori műsorvezetőjét, Gundel Takács Gábort várják a csilizpatasi kultúrházba egy beszélgetésre.

 

Szervezik ugyanakkor juniálisukat is, ahol a környékbeli amatőr előadók mellett színpadra lép majd a Hip Hop Boys, a Happy Gang és Varga Miklós is.

 

 

Körkép.sk/KPA

Nyitókép: Körkép.sk/kpa

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Felhők felett: A legendás “Puma” vadászpilóta osztag tagjai tartottak előadást Csilizpatason

 

Besenyei Péter és Vári Gyula légibemutatója Csilizpatason – képriport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!