Mária Terézia születésének 300. évfordulójára közép-európai koprodukciós film készül a császárnő és királynő ifjú éveiről.

 

A filmben magyar színészek is részt vesznek

 

A Cseh Televízió, az osztrák ORF, a szlovák RTVS, a német Beta Film az MR Film és az MTVA közösen készítenek történelmi drámasorozatot Mária Terézia életéről. Ez az első alkalom, hogy négy európai közszolgálati televíziós csatorna közösen készít televíziós produkciót. A két epizódból álló történelmi sorozat forgatása vasárnap kezdődött el a csehországi Kroměřížben.

 

 hirdetes_300x300  

A fiatal Mária Terézia apja, III. Károly király haláláról értesülve visszatér Firenzéből Ausztriába. Egy elszegényedett országba érkezik, amely tele van az ellenségeivel. Nagy kísérettel, 16 lóval és két szekérrel utazik, amikor dühös parasztok állják útját

 

– árulta el Robert Dornhelm filmrendező, milyen jelenettel kezdődik a forgatás.

 

A főszereplő, Mária Terézia szerepét Marie-Luise Stockinger osztrák színésznő alakítja, I. Ferencet pedig Vojtěch Kotek, cseh színész formálja meg. A TV-film sorozatban magyar színészek is részt vesznek.

 

Robert Dornhelm egy Budapesten tartott casting alkalmával választotta ki Tenki Réka, Nagy Ervin, Rátóti Zoltán és Adorjáni Bálint színészeket a szerepekre. „A filmben fontos szerep jut Esterházy Miklósnak és Pálnak, akiknek a megformálását már az első pillanattól kezdve magyar színészekre szerettem volna bízni” – hangsúlyozta a rendező.

 

Forrás és nyitókép: hirado.hu/MTI

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!