Néhány napja csattant a hír, hogy alig másfél héttel a fesztivál előtt két nagyszínpados világsztár is lemondta a szereplését az idei Sziget fesztiválon. A szervezők gőzerővel keresik az utánpótlást, mi megnéztük, kik lehetnek esélyesek.

 

Rita Ora és a Clean Bandit is úgy döntött, nem jönnek el idén a Szigetre. Amellett, hogy a szervezők rettentő idegesek lettek, alig másfél héttel a fesztivál indulása előtt meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerültek, hiszen nagyon rövid idő alatt kell hasonló presztizsű fellépőt találni, a legtöbb zenekarok pedig már hónapokkal előre le vannak kötve. A nyári időszakban azonban rengetegen világsztár koncertezik Európa-szerte, ám a szerződések miatt nehezebb éppen olyat találni, aki eljöhet.

 

Persze nem kell elkeseredni, hiszen mindig találnak utánpótlást, elég csak arra gondolni, amikor 2011-ben Amy Winehouse helyett a Thirty Seconds To Mars ugrott be. Most viszont nehezíti a dolgot, hogy egyből két fellépőt is kéne szerezni. Megnéztük, kik járnak éppen a környéken, kik lehetnek a potenciális meglepetésfellépők.

 

 hirdetes_810x300  

Pixies

 

Az amerikai alternatív zenekar éppen a közelben lesz, ugyanis a németországi Summer’s Tale fesztiválon lépnek fel augusztus elején – ott, ahol a Szigetre készülő PJ Harvey is. Míg a brit énekesnő utána felénk veszi az irányt, a Pixies észak felé veszi az irányt, Angliában, Svédországban és Norvégiában koncertezik majd.

 

Augusztus közepétől azonban egy hónap szünetet tartanak az amerikai folytatás előtt, a Sziget utolsó napjaira még elérkezhetnek Budapestre, hogy eljátsszák nekünk a Harcosok klubja híres zárózenéjét.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-gkibxWr0DY

 

Franz Ferdinand

 

A skót rockzenekar szintén a kontinensen fesztiválozgat augusztusban, ráadásul éppen a Sziget idején lesz egy párhetes pihenőjük. Ráadásul ők bejáratott szigetesek, már háromszor jártak a fesztiválon, sőt, a Volton is felléptek nyolc éve. Ha valakik, akkor ők ismerhetik már a magyar közönséget, viszont éppen emiatt lehet, hogy nem számítanának igazi meglepetésnek.

 

 

Mumford & Sons

 

Az angol folkbanda néhány évvel ezelőtt tört fel igazán, azóta is folyamatosan koncerteznek világszerte. Szigetes esélyeiket növeli, hogy Magyarországon még csak egyszer léptek fel, 2013-ban a PeCsában, ahol telt házas koncertet adtak, tehát magyar fesztiválon még nem láthattuk őket. Legközelebbi koncertjük augusztus 17-én lesz Ausztriában, tehát éppen a Sziget alatt nagyon közel lesznek…

 

 

Iggy Pop

 

The Stooges legendás frontembere Dániában és Hollandiában lép majd fel a Sziget ideje alatt, de nem olyan szoros a beosztása, hogy ne ugorhasson el az Óbudai-szigetre. Nem meglepő módon a Szigeten már veteránnak számít, hiszen 1996-ban járt itt először, azóta pedig még kétszer visszatért.

 

Az Iggy and the Stooges-zal 2012-ben járt itt utoljára a Volton, ideje lenne visszatérnie, hogy mindenki megnézhesse, hogy kell 70 évesen végigtombolni egy koncertet.

 

 

Polák Zsóka

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!