Barátságos, családias hangulat várta mindazokat, akik augusztus 26-án kilátogattak Kolozsnémára az 55. Járási Dal- és Táncünnepélyre. A régió közkedvelt kulturális eseményére több mint 200 fellépő érkezett, hogy szórakoztassa az érdeklődőket.

 

Igazi politikamentes oázis. Így jellemezte az ünnepély közegét Petheő Attila, a Csemadok Komáromi Területi Választmányának elnöke. Üdítő változatosság ez a megyei választások előtt álló országban, ahol akarva akaratlanul is mindennapos téma a politika, vagy éppen az ember politikai irányultsága.

 

Itt mi nem beszélgetünk politikáról. A fellépők, vendégek, nézők nem ezért jönnek, és mi ennek nagyon örülünk. Jó, hogy sikerült kialakítanunk és megtartanunk ezt a politikamentes övezetet.

 

Nyilatkozta a Körkép.sk-nak Petheő.

 hirdetes_810x300  

 

A képen Petheő Attila, forrás: facebook.com

 

A Csemadok Komáromi Területi Választmányához több mint 30 alapszervezet tartozik, összesen mintegy 6000 taggal. Petheő Attila kérdésünkre azt is elmondta, hogy szerencsére a régióban nem hogy fogynának a csemadokosok, inkább növekszik a létszám.

 

Nagyon örülünk annak, hogy sok településen a 30-as, 40-es korosztály aktivizálja magát, elvállalják, hogy vezessék a helyi szervezeteket. Vannak olyan alapszervezeteink, ahol inkább csak a beszélgetés, a közösen eltöltött idő miatt jönnek össze a tagok, és vannak olyanok is, ahol színjátszócsoportok, népdalkörök, néptánccsoportok működnek. Mind a két fajta csoportosulásra szükség van.

 

A kolozsnémai ünnepséggel kapcsolatban azt is megtudtuk, hogy bár a területi választmány a főszervező, a község nem csak a helyszín, hanem többek között a sztárvendég biztosításával is hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

 

fotó: Körkép.sk

 

Szalay Rozália polgármesterasszony és Petheő Attila választmányi elnök üdvözlő szavaival vette kezdetét az estig tartó kulturális feltöltődés. A műsorban mindig a járásban működő színjátszók, néptáncosok, népdalénekesek, hagyományőrzők kapnak szerepet.

 

fotó: Körkép.sk

 

Az idei műsorban fellépett Pécsi Virág Veronika szólista Nagykesziről, a lakszakállasi Jácint Éneklőcsoport, az ógyallai Őszirózsa népdalkör és a szintén ógyallai Nosztalgia Vokál, a Madari Hagyományőrző Népdalkör és citerások, a szentpéteri Gyöngyösbokréta néptánccsoport, a csicsói Gyöngykoszorú népdalkör, a komáromi Klapka György Férfi Dalkör, a Dunaradványi Hagyományőrző népdalkör és az ímelyi Fagyöngy Vegyes Éneklőcsoport.

 

fotó: Körkép.sk

 

Külön említésre méltó a dunaradványi MAGok színjátszócsoport előadása. A főként gyerekekből és fiatalokból álló csoport színvonalas musical-előadást mutatott be a nagyérdeműnek.

 

Az est sztárvendége Szűcs Judith volt, az utcabál kezdete előtt pedig még fellépett az Érsekújvári Operettkvintett is.

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

fotó: Körkép.sk

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!