Négy napon át pazar fényárban úszik majd a DAC Aréna és az óriásszínpad,  15 standdal bemutatkozik a Budapesti Iparkamara is

 

P. Vonyik Erzsébet

 

Az idei Csallóközi Vásár mind a négy napján fényfestéssel különleges színekben pompázik majd a DAC-aréna, több középület és óriássátor is, tizenöt standdal bemutatkozik a Budapesti Iparkamara, külön gyermeksarok és színpad várja a kicsiket, sétakocsikázásra kínálkozik lehetőség, a sólyom-mustra is kivételes élményt jelent, valamint tájainkon vadonatúj sportágként bemutatkozik egy érdekes golyóverseny, a pentaque is.

 

 hirdetes_810x300  

 

De akinek mindez még nem elég, és a magasból szeretné megtekinteni ezt a színes forgatagot, az helikopterről is szemügyre veheti a sokadalmat és a rengeteg látványosságot. Az ínyenc falatokat és a díjnyertes borokat pedig a korábbinál több sátorban, nagyobb választékban kínálják majd a standokon és a borok utcájában.

 

 Mindezeket az újdonságokat kínálja majd látogatóinak Dunaszerdahely elmaradhatatlan szeptember végi rendezvénye, a Csallóközi Vásár, amelyet szeptember 21-től 24-ig az idén már harminchetedszer rendez meg Dunaszerdahely város önkormányzata.

 

37. Csallóközi Vásár

 

Minden koncert ingyenes, az árusoktól pedig elvárják a kétnyelvű táblákat

 

A Csallóközi Vásár szervezői több tízezer látogatót várnak az idén. Jó hír mindenkinek, hogy itt továbbra sincs belépődíj, a legnagyobb bulit jelentő esti koncertek is ingyenesek.

 

„Azon vagyunk, hogy a Csallóközi Vásár változatlanul ingyenesen fogadja a látogatókat, nemcsak a dunaszerdahelyieket, hanem a széles környékről, a galántai, vagy akár az érsekújvári, a komáromi és a szenci járásból érkezőket is

 

– mondta a Körképnek Pápay Zoltán vásárigazgató. Arról is beszámolt, hogy a szervezők a leghatározottabban törekednek arra is, hogy minden információ kétnyelvűen jelenjen meg a vásáron.

 

Ösztönözni fogjuk az árusokat és a vendéglátósokat arra, tiszteljék meg a helyi magyar közösséget azzal, hogy kétnyelvűen fogják kitenni a feliratokat.  Kötelezni erre nem tudjuk őket, de természetesen nyomatékosan megkérünk mindenkit

 

-tájékoztatott erről a törekvésről a vásárigazgató.

 

A standok többsége már elkelt, első körben a hazai árusok voltak előnyben

 

A szervezők teltházra számítanak és már minden elárusítóhely gazdára talált. Szeptember elejére a kijelölt elárusítóhelyek 80 százalékát eladták, és a standok bérlése iránt érdeklődők helyfoglalásai is jól állnak, tudta meg a Körkép Pápay Zoltán vásárigazgatótól, a városháza pénzügyi főosztályának vezetőjétől.  Első körben a hazai vállalkozókat részesítették előnyben, aztán következtek a távolabbi régiókból érkező árusok.

 

A Csallóközi Vásár minden eddiginél nagyobb választékkal várja az ínyeceket is.

 

A vásár idején nem lesz futballmeccs a DAC-stadionban, elkerülendő a tumultust

 

A vásár ezúttal is a DAC stadionja mögötti városi szabadidőparkban lesz, de az eddig szokásosnál jóval nagyobb alapterületen. A tumultus elkerülése érdekében a vásár idején nem lesz focimeccs a DAC- stadionban.

 

A szervezők nyertek egy jelentős területet azzal, hogy a klubtulajdonos a stadion mellett található, térkővel lerakott térséget a rendelkezésükre bocsátja és ezt kihasználva az idén kicsit átrendezték a vásár területét. A vásár területe így megnagyobbodik és itt egy új utcát nyitnak.

 

Erre a térköves terepre helyezzük át a kézműveseket egy óriássátor alá.   Velük szemben kapnak helyet a Pest-megyei Iparkamara standjai. Magyarországi vendégeink Pest-megyéből először vesznek részt a vásáron. De közöttük lesz egy nagy térség, itt egy gyermeksátrat állítunk fel, interaktív programokkal

 

– ismertette a korábbiakhoz képest megváltozott elrendezést Pápay Zoltán.

 

Pápay Zoltán vásárigazgató szerint idén a biztonságra is nagyobb hangsúlyt helyeznek. Kép: PVE

 

Újoncként 15  standon bemutatkozik a Budapesti Iparkamara és premierje lesz a petanque-versenynek

 

A Budapesti Iparkamara 15 standot kért Dunaszerdahely városától a Pest-megyéből érkező vállalkozók részére. Az iparkamara képviselői vetették fel egy nemzetközi petanque-verseny megrendezésének a lehetőségét. A vasgolyógurító verseny mifelénk ismeretlen sportágnak számít, pedig világbajnokságot is rendeznek már, ezért a vásár jó alkalom lesz a bemutatkozásra és a sportág népszerűsítésére. Az iparkamara anyagilag is támogatja a verseny megrendezését és biztosítja a rangos nemzetközi részvételt. A napokban eldőlt, hogy ezt a versenyt a homokröplabda pályán, a műfüves pálya mellett rendezik meg.

 

Nagykoncertek minden este, de a régió tehetségei is bemutatkoznak

 

A csütörtöktől vasárnapig tartó vásár kulturális programját illetően az a szervezők törekvése, hogy a tavalyi magas színvonalat tartani tudják. A neves sztárvendégek lesznek ennek a garanciái: koncertet ad Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, a TNT, a Republic és a P-Mobil, de rajtuk kívül ott lesz Dunaszerdahelyen ezen a szeptember végi rendezvényen a régióbeli hagyományőrző zenészek, énekesek  és táncosok színe-java is.

 

A 37. Csallóközi Vásár programja.

 

A zenei műfajok sokszínűségére a korábbi évekhez hasonlóan az idén is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért váltakoznak majd a pódiumon a hazai zenélő, éneklő és táncoló folklórcsoportok, az amatőr fellépők, de ismert operettmelódiák is felcsendülnek a vásáron.

 

Fontos a biztonság, a nagyszínpad több irányból is megközelíthető lesz

 

Az idén a vásárlátogatók biztonságára is nagy hangsúlyt helyeznek. Ez különösen az esti nagykoncertek idején fontos, amikor akár 8-10 ezres tömeg is tartózkodik a színpad közelében.

 

„Egy macskaköves új utcát is nyitunk a színpad mellett, ezzel elkerülhető a tumultus, a koncert után is. Nem lesz így olyan zsúfolt a színpad környéke és több irányból is megközelíthető lesz. Ha valami probléma adódna, akkor jobban garantálható a helyszín biztonságos elhagyása. Tavaly a nagykoncertek idején már olyan tömegek zsúfolódtak össze a színpad környékén, hogy a szervezőknek arra is kellett gondolniuk, hogy pánik esetén rendelkezésre álljon több útvonal is a terület elhagyására”

 

– mondta a biztonsági intézkedésekről Pápay Zoltán. Nagyméretű kivetítőket az idén is kihelyeznek, mert ez már alapvető elvárás a látogatók részéről egy ilyen tömeges rendezvény esetében.

 

 

Inycsiklandó pecsenyék minden mennyiségben.

 

Inycsiklandó ételek hatvan standon, minőségi borok minden korábbinál nagyobb kínálata a borutcában

 

Az idén kissé nagyobb lesz az a terület is, ahol az étkezési sátrak vannak, a nagyszínpad közelében. Már most szinte minden stand le van foglalva. Mintegy hatvan ínycsiklandó ételeket kínáló árus jelezte érkezését, elsősorban a Csallóközből. Lesz tehát minden mennyiségben sültkolbász, pecsenye, de hal és halászlé is. A látogatási csúcs a nagykoncertek idején van, ekkor a legnagyobb a fogyasztás is. Az étkezést és az italokat biztosító sátorhelyeket már fél évvel korábban lefoglalják az érdeklődő árusok, az idén sincs ez másként.

 

Most 4-5 ételárusító standdal lesz több, de ennél több helyet már nem tudnak kiadni. A borok utcája a megszokott helyen lesz: a főszínpad közelében az idén is felállítják a borkóstoló kioszkokat. A magyarországi neves pincészetek mellett természetesen megjelennek a dél-szlovákiai borászok is, de a lista még további jelentkezőkkel bővül. A részletes listát következő cikkünkben ismertetjük.

 

A Csallóközi Vásár minden eddiginél nagyobb választékkal várja az ínyeceket is.

 

Képek: Dunaszerdahely -archívum

További ajánlott írások:

 

Újdonságok és meglepetések a Csallóközi Vásáron

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!