A bemutató küszöbén álló Szárnyas fejvadász 2049 készítői nagyon ügyes húzásokkal csigázzák fel a népet. A folytatás történetéről eleinte keveset lehetett tudni, azonban három kisfilm segítségével lesz áthidalható a két rész közötti átmenet. Jared Leto főgonosza után most az egyik replikánst ismerhetjük meg.

 

A nagy klasszikus, az 1982-es Szárnyas fejvadász 2019-ben játszódik, a folytatás pedig a címéből ítélve 2049-ben. Jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy mi az ördög történhetett abban a harminc évben, ami kimarad a történetmesélésből? Az új rész rendezője, Denis Villeneuve általa nagyra tartott kollégákat kért meg arra, hogy három rövid kisfilmben segítsenek kicsit világosabbá tenni, hogyan jutunk el a második rész történéseihez.

 

Jared Leto már itt egyértelművé teszi: vérfagyasztó lesz

 

 hirdetes_400x285  

Elsőként az eredeti film rendezőjének, Ridley Scottnak – aki a folytatásban producerként és forgatókönyvíróként vesz részt – a fiát kérte fel, hogy néhány percben kezdje az összekötést. Luke Scott a 2036: Nexus Dawn című ötperces prequelben teremt rendkívül feszült és fenyegető hangulatot Jared Letoval karöltve. Azt már eddigis tudhattuk, hogy Leto az első részben replikánsokat gyártó Tyrell Corp hamvaiból próbálja feléleszteni a replikánsgyárat.

 

Niander Wallace, a történet főgonosza a a kisfilmben prezentálja, hogy valóban elkészítette a tökéletes replikánst, a Nexus 9-t, amit egyenesen angyalnak nevez. És ami minden esetben az ember akaratának engedelmeskedik – még akkor is, ha saját magát kell elpusztítania.

 

 

Most a legkeményebb replikánst ismerhetjük meg

 

A 2048: Nowhere to runban tizenkét évet ugrunk, és egy titokzatos, ám annál erősebb replikánst ismerhetünk meg. A Dave Bautista által alakított Sapperről már abban az 5 percben is meglehetősen árnyaltabb képet kapunk, amennyi Luke Scott rendező rendelkezésére állt. A kisfilm alapján Sapper egy bivalyerős replikáns, akinek azonban helyén van a szíve – mutatja ezt az is, hogy a kislánynak könyvet ad, majd szabályos mészárlást rendez, hogy megvédje. A kisfilm előrevetíti azt is, hogy valószínűleg ebből adódnak majd a gubancok, és vadászni fognak rá.

 

 

Még egy kisfilmre várhatunk

 

A film világszerte október első hetében debütál (Szlovákiában és Magyarországon október 5-én), addig még két előzményfilm segít majd helyre tenni a mozaikokat. Amit az eddigi történésekről tudni lehet: a film főszereplője ezúttal Ryan Gosling, aki 30 évvel az első rész történései után olyan titkot fedez fel a replikánsokkal kapcsolatban, ami romba döntheti az egyébként is döglődő civilizációt.

 

Természetesen segítségre lesz szüksége, ami az első rész ikonikus fejvadásza, Decard lenne, ám a Harrison Ford által alakított exzsaru eltűnt a föld színéről. Az előzeteseknek hála az már biztos, hogy megtalálják egymást, és együtt veszik fel a harcot a Jared Leto által alakított vak replikánsgyáros ellen.

 

 

A folytatás nagy falat, hiszen egy olyan klasszikust kell újra vászonra vinni, ami nem csak a nyolcvanas években, de most is mérföldkőnek számít. Az előzetes alapján a filmet jegyző Roger Deakinsnek, aki nem mellesleg az egyik legnagyobb név az operatőrszakmában lenyűgöző felvételeket sikerült készítenie, és az eredeti Szárnyas fejvadászhoz méltó közegben harcolhatnak hőseink a replikánsok ellen.

 

A Magyarországon is forgatott film az év egyik legjobban várt alkotása, rajongók tömege várja, méltó folytatást kap-e a klasszikus.

 

Polák Zsóka

(kép: Youtube)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!