A múzeumi közösség immár 41 éve ünnepli május 18-án a nemzetközi múzeumok napját. Ez alkalomból a muzeális intézmények szerte a világon változatos programokkal várják az érdeklődőket. Az ünnepléshez Nagyszombat Megye Önkormányzata kitüntetésátadó-ünnepséget szervezett, ahol május 17-én, csütörtökön a kultúra területén tevékenykedő személyek munkáját emelték ki  a nagyszombati J. Palárik Színház tükörtermében. A művészeti díjakat Jozef Viskupič (OĽaNO – NOVA) megyefőnök és Berényi József (MKP) megyei alelnök valamint Marek Neštický adták át.

 

A felvidéki nótapáros a díjátadó ünnepségen

 

A kultúra területén dolgozók közül 12 személyt és egy csoport munkáját díjazták. „A megyénk nagyon sokrétű, ami az előnyünket szolgálja.” – fogalmazott Jozef Viskupič. Hozzátette, hogy a kitüntetés a tevékenységükért való köszönet szimbóluma, s reméli, hogy ez a jövőt illetően további munkálatokra ösztönzi őket.

 

A kulturális ágazat kitüntetettjei:

 hirdetes_810x300  

 

Dóka Zsuzsa, Bősi Szabó László, Dana Janebová, Jana Koutná, Jaroslav Áč, Július Bartek, Lenka Pobiecka Danišová, Mária Balagová, Mária Stanková, Marta Mitošinková, Peter Brezina, Viera Juríčková, valamint a Berkenye néptáncegyüttes.

 

Bős Város Önkormányzatától Dóka Zsuzsa Pro Urbe díjat, míg Bősi Szabó László díszpolgár címet kapott 2017 decemberében. Ezt követően 2018. január 13-án Padányban a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya a felvidéki nótapárost Csallóköz Kultúrájáért Díjban részesítette.

 

Forrás: trnava-vuc.sk/Bős város közösségi oldala/Csemadok TV DSZ közösségi oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!