Kézműves és háztáji termékek, lábbelik és szemüvegek, s minden mi szem-szájnak ingere csalogatta a látogatókat a Fő térre.

 

A különböző színekben pompázó fonott termékek az egyik legközkedveltebb árucikk volt

 

A kirakodóvásár hangulatát keltették életre Somorja városában. Felvidék számos pontjáról, sőt még a határon túlról is érkeztek árusok a rendezvényre. A május 17. és 19. között tartott tavaszi vásár immár hagyományosan népszerű a helyiek körében.

 

A kürtöskalács sem hiányozhatott a kínálatból

 

 hirdetes_810x300  

Az árusok díszes portékájában a termékkínálat idén is bőséges volt. Többek között egyedi, kézzel készített ékszerpaletta; fonott kosarak és fajátékok; divatáru és ajándéktárgyak vonzották a látogatókat. Az érdeklődők megnézhették a gravírozás folyamatát is.

 

A gravírozás percei

 

A választék megtekintése közben íncsiklandozó ételek illata terjengett a téren. A házi füstölt húsok, szalámik, friss tepertő mellé rétesek és péksütemények csábították az érdeklődőket. Az éhes vásárolók ellenállhatatlan ételkínálat közül választhatták ki, mi kerüljön a tányérjukra.

 

A látogatók kedvükre válogathattak az ékszerek között

 

A romániai Hargita-megyében található Korondról érkezett fazekas a Körkép.sk-nak elmondta, hogy ha munkakötelezettsége engedi, visszatérő árusító a vásáron. Örömmel jár Felvidékre úgy a somorjai, mint a dunaszerdahelyi vásárba. Alkotásait bemutatva, beszélt arról, hogy Erdélyben sajnos komoly problémát okoz a kivándorlás. A csallóközi településekhez romániaiakat viszonyítva rámutatott az egyik esetleges okra, ugyanis Bécs, Pozsony, Budapest egyaránt közelebb van hazautazás szempontjából. Legyen szó munkáról, tanulmányról.

 

Az erdélyi fazekas látványos portékája

 

A közel 870 km-t utazó árus elmesélte, hogy ha tőlük valaki szeretne külföldön munkát vállalni, közjegyző jelenlétében ki kell jelölni egy személyt, aki a távollét időtartama alatt felelősséget vállal a családért, a róluk való gondoskodásért.

 

A csallóközi füstölt termékek finom illata elárasztotta a környéket…

 

A városközpont a vásárlás mellett rég nem látott ismerősökkel való találkozások, s beszélgetések helyszínéül is szolgált. A lufikat tartó gyermekek kacagása jó hangulatot keltett a tavaszi vásáron. A kísérőprogramok között mindenki talált kedvére valót, ugyanis a szervezők úgy állították össze, hogy az összes generációnak kedveskedjenek.

 

A véletlenszerű találkozások, s a beszélgetések is helyet kaptak a vásárban

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!