Ezen a héten Rimaszombatban kiállítás lesz a legszebb madáretetőkből, a zsidó kultúrával is megismerkedhetnek és kórustalálkozón is részt vehetnek. Minden kedves olvasónknak nagyon jó szórakozást kívánunk!

 

November 15-én (csütörtökön)  13:00 órától Rimaszombatban a Gomör-Kishonti Múzeumban kerül sor a

 

Legszebb Madáretető kiállításra.

 

 hirdetes_810x300  

A Gömör-Kishonti Múzeum Rimaszombatban felső tagozatos diákoknak immár kilencedik alkalommal hirdette meg A legszebb madáretető című versenyét, amelynek legjobb és legsikeresebb alkotásait A madarak európai napjai alkalmából egy hónapon át láthatják mindazok, akik ellátogatnak a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumba.

 

A díjátadással egybekötött megnyitóra november 15-én, csütörtökön kerül sor 13:00 órától. A legszebb és egyúttal legpraktikusabb madáretetők december 15-ig látogathatók, hogy aztán  kikerüljenek a kertekbe, s eleget tegyenek eredeti küldetésüknek, a madarak etetésének.   

 

November 16-án (pénteken)  egész napos rendezvény Rimaszombatban

 

Rimaszombat a tolerancia városa  címmel.

 

A rimaszombati Zsidó Hitközség a Városi Művelődési Központtal és a Matej Hrebenda Könyvtárral közösen Rimaszombat, a tolerancia városa – מססטו סובלנות címmel november 16-án, pénteken egész napos rendezvényt szervez, amelyen a holokauszt áldozatai előtt tisztelegnek.  

 

A műsor 09.00 órakor kezdődik a művelődési központ nagy üléstermében (A bejárat), ahol Tömösváry Annával, Kertész Lili Mindent elnyeltek a lángok című önéletrajzi regényének a szlovák fordítójával beszélgetnek. 10.00 órától a bábteremben (bejárat az E bejáraton át) František Tepper Rimaszombat régi képeslapokon címmel tart előadást. 11.00 órától a 4-es számú klubhelyiségben Extrémizmus és intolerancia címmel Michal Hvorecký író tart előadást. 14.00 órától a zsidó temetőbe tehetnek látogatást Dušan Rybár vezetésével. 17.00 órától a Matej Hrebenda Könyvtár vendége lesz Michal Hvorecký. Az emléknap a művelődési központ színháztermében zárul a Pressburger Klezmer Band koncertjével, amely 19.00 órakor kezdődik.

 

Ez utóbbi 5 euróba kerül, a többi rendezvény ingyenes lesz.

 

 

November 17-én (szombaton)  17:00 órától Rimaszombatban a Városi Művelődési Központban

 

Gömöri Kórustalálkozó

 

Csemadok Rimaszombati Alapszervezete november 17-én, szombaton 17:00 órától kilencedik alkalommal rendezi meg a Gömöri Kórustalálkozót a rimaszombati Városi Művelődési Központban.

 

A találkozón a hazai Blaha Lujza Vegyeskórus mellett bemutatkozik a galántai Kodály Zoltán Daloskör, a losonci Ozvena Vegyeskar és a miskolci Hassler Énekegyüttes.

 

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.  

 

 

Összeállította: Mede Géza

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!