Felix Baumgartner halálugrása 39 kilométer magasságból, Oscar Pistorius, az amputált lábú sportoló futása az olimpián, Barack Obama győzelme az amerikai elnökválasztáson,  PSY dala és a Gangnam Style-világőrület, James Cameron kanadai filmrendező útja a világ legmélyebben fekvő pontjára, a Mariana-árokba, a SpaceX teherszállító magánűrhajó és a Nemzetközi  Űrállomásh összekapcsolódása, a Higgs-bozón felfedezése, a világ első női kínai űrhajósa, a hatalmas pusztítást  okozó Sandy hurrikán, konfliktus Gázában, a Fülöp-szigeteki árvizek, az arab tavasz utózöngéi Egyiptomban, a londoni Olimpia, forradalom Szíriában, a görögországi tüntetések, a Pussy Riot esete Oroszországban, a Kony 2012 videó, az Endeavou űrsikló utolsó útja, a Curiosity Mars-járó sikeres landolása a vörös bolygón, a spanyol válogatott címvédése a foci Eb-n.

Ezeket gyűjtötte össze a Google 2012 legnevezetesebb eseményeiként.

2012 ugyanakkor a nagy halottak éve is volt. 82 éves korában idén elhunyt Neil Armstrong, az első ember, aki a Holdon járt, Sally Ride, az első amerikai űrhajósnő, Gore Vidal amerikai író és politikus, az ismert színész Michael Clarke Duncan, Andy Griffith, Whitney Houston énekesnő, Ray Bradbury amerikai író, a science fiction irodalom egyik óriása, és Mike Wallace is.

De az élet nem áll meg. Zárjuk hát listázásunkat pozitívan, a média által egész évben folyamatosan ontott rossz hírek helyett valami mással.

A világ a jelek szerint nem teljesen reménytelen. Íme egy megható videó az emberi jó cselekedetekről szerte a világban.

 hirdetes_810x300  

2013-ban ez utóbbiból kívánunk minél többet olvasóinknak , hogy a térfigyelő kamerák mellett mi magunk is észleljük őket.

A Körkép.sk csapata

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.