Az Iszlám Állam által közzétett felvételen Szlovákiát és Magyarországot is fenyegeti a terrorszervezet, amelyek az „ördögi koalíció” tagjaiként az iszlám ellen harcolnak. 

A videó kigúnyolja Amerikát, amiért az Afganisztánban és Irakban végrehajtott katonai műveletekben résztvevő alakulataik „demoralizáltak” a közel-keleti kudarcaik miatt. Egyúttal rengeteg adatot is közöl arról, hogy 6500 katona lesz éves szinten öngyilkos az Egyesült Államokban.

„Amerika, azt állítod, hogy a tiéd a történelem legnagyobb hadserege. Ugyan van elég embered és fegyvered, de a katonáidnak nincs elég akaratereje és nem elég elszántak, mióta vereséget szenvedtek Afganisztánban és Irakban” – hangzik el a videóban, amely azt is részletezi, hogy milyen elképesztően sok pénzébe kerül Amerikának az iszlám elleni harc. A jól animált, profin kidolgozott videóban megpróbálják megfélemlíteni az Iszlám Állam ellen harcoló koalíció katonáit.

A képeken 60 nemzet zászlaja látható, köztük Szlovákiáé és Magyarországé is, amelyek az Iszlám Állam elleni globális koalíciót alkotják. Külön kiemelik a Szíriában aktívan tevékenykedő orosz-iráni-török koalíciót, de az őket szintén intenzíven bombázó Egyesült Államokat kifelejtették a fő ellenségeik közül. „A hitetlenek miatt ismét egyesülünk, hogy harcoljuk az igazságért. A számbeli fölényetek csak a hitet növeli bennünk. Számoljuk a zászlóitokat, amely ha eléri a 80-at, akkor – ahogyan a próféta is megmondta – a háború lángjai végül elégetnek benneteket a halál dobjain.”

https://youtu.be/qSpASHpttkA

A videó a kalifátus történetét, megalakulását és terjeszkedését magasztalja, hogy ezzel győzzön meg további muszlimokat a csatlakozásról. Etnikumtól és bőrszíntől függetlenül egyesülésre szólítja fel őket a fekete zászló alatt, hogy együtt teljesítsék Allah akaratát. A közlésük szerint a kalifátus területén már iskolák ezrei működnek, amelyekben ifjú dzsihadistákat képeznek ki. Megemlítik, hogy a kalifátus területe már meghaladja Nagy-Britanniáét, de arra nem térnek ki, hogy Nagy-Britanniában jóval kevesebb a sivatag.

 hirdetes_810x300  

A szlovák külügyminisztérium szerint „az ún. Iszlám Államhoz fanatikusainak és szélsőségeseinek az emberiség és a civilizált világ az ellensége. Szlovákia a civilizált világ része, így egyértelmű, hogy a vérontó fanatikusokkal ellentétes oldalon áll”. Marián Majer biztonságpolitikai elemző szerint az egész nyugati világ az Iszlám Állam ellensége, így nem meglepő Szlovákia felbukkanása a felsorolásban. Szerinte semmilyen fenyegetést nem szabad alulértékelni a történtek után, de tudatosítani kell, hogy a terroristák propagandájának fő eleme éppen a félelemkeltés.

(atv.hu, hnonline.sk / Körkép; kép: Youtube)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!