Frissítve: 11.55 A Fidesz december 13-án tartja XXVI. tisztújító kongresszusát a Hungexpo G pavilonjában.

 

A vasárnapi eseményen  várhatóan 1200-1400 szavazó vesz majd részt a Fidesz alapszervezeteinek képviseletében, hogy megválassza a párt elnökét és alelnökeit.

 

A délelőtt 10 órától várhatóan 16 óráig tartó rendezvényen a tisztújításról kora délután szavazhatnak a résztvevők. Délelőtt az előzetes tervek szerint beszédet mond Rogán Antal, Kövér László és Kósa Lajos, de felszólal majd mások mellett Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Balog Zoltán, Lázár János, Szájer József is. A szavazásokat követően pedig beszédet mond a megválasztott elnök és az alelnökök is.

 

 hirdetes_300x300  

Gulyás, Kubatov, Németh is alelnök lehet

 

A jelölések alapján az új alelnökök várhatóan mind parlamenti képviselők: Gulyás Gergely, az Ország­gyűlés törvényalkotási alelnöke, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, valamint Németh Szilárd hajdani rezsibiztos lehet.

 

Budapest, 2015. december 13. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke érkezik a párt XXVI., tisztújító kongresszusára a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. december 13.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke érkezik a párt XXVI., tisztújító kongresszusára a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az országos ülés elfogadhat egy, a bevándorlással kapcsolatos és a kötelező betelepítési kvóták elleni fellépést támogató politikai nyilatkozatot is. A küldöttek gyűlése várhatóan Orbán Viktor miniszterelnök délutáni beszédével zárul majd, amely az előzetes információk szerint egyebek mellett érinti a Fidesz kormányzati céljait és feladatait, valamint a tömeges illegális bevándorlás okozta válsághelyzetet is.

 

Tarlós István főpolgármester köszöntőjében elsősorban az illegális bevándorlásról beszélt, amellyel kapcsolatban azt mondta, a polgári politikai közösség és a kormány a hagyományos magyar és európai értékek érvényesüléséért dolgozik.

 

Szólt emellett a kormány és a budapesti városvezetés együttműködéséről, amelyet alapvetően és meghatározóan jónak nevezett, a fontos politikai, ideológiai és stratégiai kérdésekben – mondta – egyetértés van. Jelezte ugyanakkor, hogy vannak „belső csetepaték”, ám csak „praktikus kérdésekben”.
A Fidesz kongresszusa eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mert a november 13-i párizsi merényletek miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el aznapra.

 

fidesz.hu/MTI

 

Nyitókép: Orbán Viktor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!