A Szíriai Jogkutató Központ (Syrian Centre of Policy Research) adatai szerint kétszer annyi ember halt meg a 2011-től tartó szíriai konfliktusban, mint amit az ENSZ a napokban nyilvánosságra hozott. Az új statisztikák szerint több mint 470 ezer ember esett áldozatul a harcoknak, 1,9 millió a sérültek száma. A lakosság 11,5 százaléka veszett oda vagy sérült meg az öt éve tartó polgárháborúban.

 

Nem egy életbiztosítás Szíriában élni, a várható élettartam 70 évről 55 évre csökkent, és 470 ezer áldozatból 70 ezer ember azért halt meg, mert nem jutott megfelelő ellátáshoz, gyógyszerhez, élelmiszerhez vagy tiszta vízhez.

 

A gazdasági károk nagysága cca. 255 milliárd dollár. A lakosság fele elvesztette megélhetési forrásait, a (szíriai mércével) nyomorban élők száma csak 2015-ben 85 százalékkal emelkedett. A lakosok közül 6,36 millióan az ország más területeire költöztek, 4 millióan pedig a szomszédos országokba, Jordániába, Libanonba, Egyiptomba, Törökországba és Törökországon keresztül Európába.

 

 hirdetes_400x285  

Theguardian.com

Nyitókép: AFP

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!