Aggodalommal várják az Európai Unió és Törökország közötti, migrációról szóló csúcstalálkozó eredményeit a görög-macedón határon veszteglő bevándorlók, mivel attól tartanak, hogy az uniós csúcs után, lezárulhat a nyugat-balkáni útvonal – számolt be a helyszínről hétfőn az M1 aktuális csatorna tudósítója.

 

Az Idomeniben tartózkodó mintegy 14 ezer migráns közül vasárnap valamivel több mint háromszáz, hétfőn viszont csupán húsz léphetett át Macedóniába, reggel viszont egy vonat is elindult a macedóniai Gyevgyelijából Szerbia felé, amely főleg szíriai családokat szállított, a 450 utas közül mintegy 260 gyerek volt. A migránsok attól félnek, ez volt az utolsó vonat, amely a görög határtól Nyugat-Európa felé indult.

 

A görög-macedón határon folyamatosan romlik a helyzet, a bevándorlóknak egyre kevesebb pénzük van, és az élelmiszer, valamint a víz is fogyatkozóban van.

 

 hirdetes_300x300  

Görögország a napokban 14 befogadóközpontot és egy hot spotot állít fel, amelyekben összesen 17 400 embert tudnak elszállásolni. Az első, 4 ezer fő befogadására alkalmas litóhoroni központ napokon belül megnyílhat.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!