A két rivális republikánus elnökjelölt felesége is középpontba került az amerikai elnökválasztási kampányban.

 

Azt követően, hogy kedden, Utah államban, egy Trump megválasztása ellen küzdő konzervatív szervezet a milliárdos üzletember feleségének meztelen képének felhasználásával próbálta meg rávenni a vallásos mormonokat, hogy ne Trumpra, hanem ellenfelére, Ted Cruz texasi szenátorra szavazzanak.

 

A Trump-ellenes „Make America Awesome” nevű szervezet előszedte Melania Trump egy 2000-ben készült aktfotóját, amit a modellként dolgozó nő korábban egy magazin számára készített. A szlovén származású Melania ekkor már Trump barátnője volt. A képen az alábbi felirat olvasható: „Ismerd meg Melania Trumpot. A következő First Ladydet. Vagy Ted Cruzt is támogathatod kedden.” A szervezet a képet a közösségi médiában is terjesztette.

 

 hirdetes_300x300  

Trump visszavágott

 

Donald Trump reakciója a Twitteren nem váratott sokáig magára: „Hazug Ted Cruz egy Melaniáról készült GQ-fotót használt a hirdetésében. Vigyázz Hazug Ted, különben a te feleségedről rántom le a leplet.”

 

Később egy olyan képet jelentettet meg, ahol Melania és Cruz felesége látható a következő felirattal: Nincs szükség leleplezésre. Ez a kép,  többet ér ezer szónál”.

 

trump

 

Az előválasztásokon végül Cruz nyert.

 

Cruz tagad

 

Cruz ellenben tagadja, hogy köze lett volna a plakáthoz, egyben reagált Trump Heidi Cruz elleni támadására: „Donald, ha Heidit támadod, gyávább vagy, mint hittem.

 

Az elnökjelöltek közötti vita azonban még ezzel sem zárult le. Trump szerda reggel a Twitter-oldalán írta ki: „Hazug Ted Cruz tagadja, hogy köze lett volna a Melania GQ-fotós poszthoz. Ezért nevezem hazug Tednek”. Cruz pedig a CNN-en a következőket üzente neki: „Ha Donald karakterharcot akar, akkor engem válasszon, mert Heidi sokkal magasabb súlycsoportban van.”

Az idei elnökválasztási kampány különösen gazdag a személyes támadásokban, de a jelöltek családtagjait mostanáig békén hagyták.
ta3/24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!