A belga közszolgálati média szerint öten követhették el a keddi brüsszeli merényleteket. A reptéren hárman voltak, míg a metrónál ketten. A rendőrség és az ügyészség még nem erősítette meg a hírt.

 

Azt viszont igen, hogy a brüsszeli terrortámadások kapcsán a rendőrség egy másik, egyelőre még szökésben levő gyanúsítottat is keres. Az ismeretlen férfi a maelbeek-i metrómegálló biztonsági kamerájának felvételein a már azonosított elkövető, Khalid Bakraoui mellett látható. Azt nem tudni, hogy ki volt a segítője a metrónál robbantó merénylőnek, ahogy azt sem lehet tudni, hogy elmenekült a helyszínről vagy meghalt.

 

A rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi azt a férfit, aki keden a Zaventem reptéren  Ibrahim Bakraouit és Najim Laabraouit kíséri. A biztonsági kamera felvételén látható, ahogy hárman egy-egy reptéri poggyászkocsit tolnak maguk előtt.

 

 hirdetes_810x300  

 

elkovetok

 

Frédéric Van Leeuw belga szövetségi főügyész tegnap arról tájékoztatott, hogy a kalapot viselő férfi, Najim Laachraoui  feltehetőleg szintén a bombát tartalmazó táskát tolja, de a robbantás előtt elbizonytalanodott és elmenekült. A csomagot később a rendőrség megtalálta és hatástalanította.

 

Najim Laachraoui
Najim Laachraoui. Kép: origo.hu

 

Katolikus iskolába járt Európa legkeresettebb terroristája

 

A 24 éves Najim Laachraoui, akit a Brüsszelben robbantó testvérpár mellett a harmadik lehetséges merénylőként keresnek a hatóságok, katolikus nevelést kapott, majd később elektroműszerésznek tanult. A fiatal férfinak egyben a párizsi terrortámadásokhoz is köze van.

 

Tavaly ősszel Magyarországon keresztül érkezett vissza Szíriából Belgiumba, majd segítette a párizsi merényletek előkészítését és annak egyik elkövetőjét, Abdeslamot.

 

DenníkN/Origo/Guardian

 

Nyitókép:  Khalid el-Bakraoui, Najim Laachraou és Ibrahim el-Bakraoui (theguardian.com)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!