A görög rendőrség újra összetűzésbe került a migránsokkal. Körülbelül 300 migráns lázadt fel Macedónia határánál, köveket is dobáltak a rendőrökbe.

 

A migránsok, akik már nyolc napja blokád alá vették a vasutat Idomeniben, a határok megnyitását követelik. Macedónia azonban bejelentette, hogy legalább ez év végéig biztosan marad a határzár. A migránsok emiatt ma kövekkel dobálták meg a rohamrendőrség tagjait, akik ez után visszavonultak a területről. Rendbontók letartóztatására nem került sor.

 

Görögországban már több mint 50 ezren

 

 hirdetes_300x300  

A macedón rendőrség februárban döntött arról, hogy lezárja a Görögország felőli határt, a hatóságok azóta nem engedik továbbhaladni a migránsokat.

 

 

A Görögországban tartózkodó migránsok száma már meghaladta az 50 ezret. A hatóságok szerint több mint tízezren továbbra is görög-macedón határ görög oldalán, az idomeni táborban torlódnak, többségük már egy hónapja várja, hogy továbbhaladhasson a balkáni útvonalon.

 

A görög kormánynak eddig nem sikerült áttelepíteni a migránsokat másik menekülttáborba, ugyanis még mindig az a hír járja köztük, hogy a határokat mégis megnyitják.

 

TASR/Hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!