A „Cselekedni a válságban” nevezetű olasz mozgalom vasárnap tiltakozást szervezett az olasz-osztrák határon a menekültek befogadásáért. Egy kisebb, ötven fős csoport tagjai összecsaptak a rendőrökkel, kövekkel és üvegekkel dobálták meg a biztonsági erők tagjait, valamint akadályozni próbálták a vasúti közlekedést.

 

Az összetűzésekben két tisztviselő megsebesült. Egy tiltakozót őrizetbe vettek a hatóságok.

 

Az aktivisták szerint ezren, a rendőrség adatai szerint mintegy ötszázan gyűltek össze a Brenner-hágónál lévő határátkelő vasútállomásán a kora délutáni órákban.

 

 hirdetes_300x300  

Az osztrák rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a rendőrök paprikaspray-t vetettek be az erőszakos aktivisták ellen. Günther Platter a tiroli tartományfőnök elítélte a rendőrök elleni erőszakot.

 

_89064074_94095846-742b-4f1b-9abe-5945e0ee319e
Az osztrák határt jelző táblára ráfestették a „Welcome” (Üdvözöljük) feliratot. (Kép: BBC)

 

A határállomásra ezt követően katonai alakulatot vezényeltek az osztrák hatóságok, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók Ausztriába áramlását.

 

Az osztrák Fiatal Zöldek szóvivője azt mondta: a határellenőrzések és a határok lezárása csak ahhoz vezettek, hogy több ezren vesztették életüket a Földközi-tengeren, és az embereknek kilátástalanul, nyomorúságos táborokban kell tengődniük.

 

_88503979_migrant_journeys_turkey_to_germany_624_v6
A migránsok útvonala Németország felé (Kép: BBC).

vs.hu/MTI/24.hu/BBC

 

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!