A Párizsban és Brüsszelben merényleteket elkövető terrorista sejt tagjai sajtóértesülések szerint azt tervezték, hogy a franciaországi 2016-os Európa Bajnokságon csapnak le.

 

A francia Libértation újság szerint a hatóságoknak arról tett vallomást, hogy Brüsszel sosem volt a terrorista-sejt célpontja. Valójában újra Párizsban akartak lecsapni, ahol korábban 130 halálos áldozatot és több száz sérültet okozó terrortámadásokat hajtottak végre tavaly novemberben.

 

„Információink szerint Mohamed Abrini bevallotta, hogy francia-belga terrorista-csoportjának eredeti célpontja az EURO 2016 labdarúgó torna lett volna“ – írta a francia lap. Az Európa Bajnokság június 10. és július 10. között kerül megrendezésre, több francia város szolgáltatja a tornához a helyszíneket, többek között a párizsi Stade de France stadion is, amely szintén a tavalyi merényletsorozat célpontja volt.

 

 hirdetes_810x300  

Abrinit, aki a belgiumi merényletek első számú gyanúsítottja, bevallotta, hogy ő volt a harmadik merénylő a brüsszeli repülőtéren, akit a „kalapos férfiként” is emlegettek a biztonsági kamera felvételei alapján. Társaival ellentétben ő az akció előtt megijedt és a repülőtéren hagyta a bombát rejtő csomagját, majd gyalog elmenekült a helyszínről. Múlt héten egy razzia során vették őrizetbe.

 

A hatóságok most Abrini egyik közeli ismerősét vagy rokonát keresik nagy erőkkel, aki szintén kapcsolatba hozható a párizsi és brüsszeli eseményekkel.

 

 

Theguardian.com

Nyitókép: ibtimes.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!