Több tucat halálos áldozata van a Szíria északi részén fekvő menekülttábort érő légicsapásnak. A közösségi médiákon megjelent képeken összedőlt sátrak, és halottak láthatóak.

 

Egyes források szerint a légicsapásért a szír kormányerők felelősek, akik orosz segédlettel már hónapok óta bombázzák az Iszlám Állam állásait.

 

A légicsapás halálos áldozatainak száma a hírek szerint több mint 30, de ez idővel tovább nőhet. A Szír Emberjogi Megfigyelőközpont jelentése szerint legalább 50-en megsebesültek, sok a sérült gyerek és nő. Az USA szerint nem volt ok egy ilyen katonai akcióra.

 

 hirdetes_810x300  
_89503967_aleppo_control_29_04_16_624_bbc
Forrás: BBC.com

 

Bár az Egyesült Államok és Oroszország egyezségének köszönhetően a szír kormányerők fegyverszünetet kötöttek a kormányellenes felkelőkkel (akiket a nyugat legitim ellenzéknek hív), ez az incidens alááshatja a most már Aleppo városára is kiterjesztett fegyverszüneti megállapodást.

 

Az országban dúló harcoknak eddig is rengeteg áldozata volt. A leginkább sújtott Aleppo városában csak az elmúlt két hétbe több mint 300 civil vesztette életét. Az ENSZ arra figyelmeztet, ha nem történik előrelépés, 400 ezer fedél nélkül maradt menekült indul meg Törökország felé.

 

A rommá lőtt Aleppo városa. Forrás: BBC.com
A rommá lőtt Aleppo városa. Forrás: BBC.com

 

BBC.com

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!