A szíriai Aleppóban újabb 48 órával meghosszabbították a tűzszünetet kedd éjféltől. A hírt a Ria Novosztyi orosz hírügynökség közölte Szergej Kuralenkóra, az orosz fegyveres erőknél a szíriai fegyverszünet betartásának megfigyelésére létrehozott központ vezetőjére hivatkozva.

 

 „Az Aleppó térségében jelenleg hatályban lévő fegyvernyugvás lehetővé tette, hogy látható eredményeket érhessenek el a feszültségek mérséklésében, valamint a tűzszünetsértések számának csökkenésében. A Szíriai Arab Köztársaság vezetésével, a mérsékelt ellenzékkel, illetve az orosz és amerikai felekkel kötött megállapodás értelmében 2016. május 10. hajnalától az aleppói tűzszünetet további 48 órával kiterjesztették”.

 

Aleppóban múlt hét szerdán pontosan éjfél után egy perccel lépett hatályba a Washington és Moszkva közvetítésével a városra is kiterjesztett fegyvernyugvás. Az Egyesült Államok és Oroszország az előző napon elérte a damaszkuszi rezsimnél és a mérsékeltnek tartott ellenzéknél, hogy terjesszék ki a tűzszünetet.

 

MTI
borítókép: businessinsider.com

 hirdetes_400x285  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!