Lengyelország és Magyarország – két ország, amelyik nem lenne szabad az Egyesült Államok és a hosszú hidegháború nélkül – most úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért most egy Putyin-féle vezetést akarnak. Jöjjön csak egy tekintélyelvű diktatúra, és ne engedjék be a külföldieket!” – mondta egy kampányrendezvényen az USA egykori elnöke.

 

Az USA korábbi köztársasági elnökének szavai élénk visszhangra találtak elsősorban az érintett országok politikusai és civil szervezeteinél, akik vérmérséklettől függően fejezték ki véleményüket. Aligha meglepő, hogy véleményeket (mindkét oldalról) átvették a román, cseh, szlovák és feltehetően további országok lapjai és hírportáljai is.

 

Az USA volt elnöke lelkiismeret-furdalása folytán nem tudja elengedni felesége, Hillary Clinton szoknyáját, így próbálja erkölcsi adósságát törleszteni azzal, hogy Magyarországot és Lengyelországot bírálja az elnökválasztási kampányban. Ma már mindazok, akik valamelyest is ismerik az USA-ban folyó elnökválasztási előjátékot, tudják, hogy egy modern kori operettet látnak és hallanak. A kampány mögött megbújó pénzmágnások nyílt korrupcióval támogatják a színjátékot.

 

–  olvasható többek között a magyarországi Civil Összefogás Fórumának nyilatkozatában, ami, véleményem szerint leginkább kifejezi a clintoni nyilatkozat célját.

 hirdetes_810x300  

 

Szelet vet, vihart arat

 

„Szelet vetni, vihart aratni“ – mondja ki az egyik ismert, picit  módosított magyar szólás. Mások más helyeken,  a minden áron, a köztudatban maradni kívánó, főleg politikusokkal kapcsolatban szokták megjegyezni, hogy nem az a fontos számukra, hogy mit mondanak róluk, az pozitív vagy negatív, hanem az, beszéljenek róluk.

 

Az USA-ból indult, az Európát bejárt és véleményezett hírfolyam nagy bizonyossággal nem véletlenül a hétvégén visszatért az amerikai anyaföldre, ahol a két érintett országból elszármazottak szervezetei, az American Hungarian Federation és a Polish American Congress közös közleményben  reagáltak az általuk (is) sérelmesnek megítélt szavakra:

 

Az, hogy politikailag konzervatívok, lehet, hogy nem Clinton vagy mások ízlése szerint való, de ez semmit sem vesz el demokratikus jellegükből, és abból, hogy a nemzetközi közösség szabad és szuverén tagjai”.

 

Hozzátéve, hogy amíg Bill Clinton az USA érdemének tekinti a két országban bekövetkezett rendszerváltást, nem emlékezik meg azokról a küzdelmekről, melyeket mindkét megvívott a saját szabadságáért.

 

A kört Orbán Viktor zárta

 

A közleményt Frank Koszorus az Amerikai Magyar Szövetség vezetője írta alá. Nem sokkal később támogatásáról biztosította azt Max Teleki a Hungarian American Coalition elnöke is.

 

A kört, legalább is egyelőre Orbán Viktor, magyar miniszterelnök zárta, aki a szokásos, péntek reggeli, a Kossuth Rádió 180 per c.. műsorában többek között kifejtette, hogy a magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől.

 

Véleménye szerint a Közép Európai térséget ért, a migránsválság óta folyamatosan szaporodó negatív megjegyzések „nem véletlen elszólások“. Az amerikai Demokrata Párt vezetőbnek hátterében Soros Györgyöt kell látni, aki azt hirdette meg, hogy Európába minden évben egymillió muszlimot kell beengedni, kiemelve, hogy az ezen cél ellen fellépő Magyarország, akadályát jelenti ezen terv megvalósításának.. „... a száj Clintoné, de a hang Soros Györgyé“.

 

Körkép.sk

 

polgarportal.hu

kormany.hu

Nyitókép: hungarytoday.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!