Hazaindult a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőteréről Petro Porosenko ukrán elnök különgépe, fedélzetén az Oroszországban bebörtönzött Nagyija Szavcsenko ukrán katonanővel – közölte szerdán délben az UNN ukrán hírügynökség diplomáciai körökből származó, nem megnevezett forrásra hivatkozva.

 

2594308 Russia, Moscow. 03/26/2015 Ukrainian pilot Nadiya Savchenko charged with complicity in the murder of Russian journalists is seen here in Moscow's Basmanny Court at a hearing of an appeal on investigator's decision to consolidate two criminal cases against Savchenko. Mikhail Voskresenskiy/RIA Novosti
Nagyja Szavcsenko forrás: 24.hu

 

A kelet-ukrajnai harcokban való részvétele miatt Oroszországban 22 év börtönbüntetésre ítélt ukrán katonanőt az értesülések szerint az orosz katonai felderítés két, Kelet-Ukrajnában elfogott tagjára, Jevgenyij Jerofejevre és Alekszandr Alekszandrovra cserélték ki Rosztov-na Donuban.

 

Az RT úgy tudja, hogy a pilótanőt már ki is cserélték a két orosz katonára, és az őket szállító gép már úton van Moszkvába.A TASZSZ csak arról számolt be, hogy a két orosz katona kegyelmi kérvényét Porosenkónak, Szavcsenkóét Vlagyimir Putyinnak nyújtották be. Az ukrán államfő ma a Facebook-oldalán közölte, hogy alá fogja írni a kérvényt.

 hirdetes_300x300  

 

MTI/origo.hu
borítókép: cbc.ca

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!