Súlyosbodtak a harcok a kelet-ukrajnai Donyeck melletti, ukrán ellenőrzésű Avgyijivka településnél, ahová a kijevi védelmi minisztérium pénteki közlése szerint két gépesített zászlóaljat vezényeltek a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok.

 

Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az elmúlt napban 14 ukrán katona sebesült meg a harcokban, javarészük Donyeck környékén.

 

Péntek délután az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelői küldöttségének tagjai is tűz alá kerültek a megyeközponttól mintegy húsz kilométerre északra fekvő Avgyijivka közelében – közölte Alexander Hug, az EBESZ-misszió helyettes vezetője. A megfigyelők közül senki sem sérült meg. Az EBESZ küldöttsége megerősítette azt a kijevi értesülést is, hogy ugyanaznap lelőtték egy megfigyelő drónjukat – pilóta nélküli repülőgépüket – szakadár ellenőrzésű terület fölött. Az incidens az Avgyijivkától mintegy 40 kilométerre északkeletre lévő Horlivka településnél történt.

 

 hirdetes_400x285  

Az ukrán védelmi minisztérium közleményében azt írta, hogy az utóbbi időben számos alkalommal próbálták a szakadárok kiszorítani Avgyijivka térségéből az ukrán fegyveres erőket. Támadásaikban a minszki egyezmény által tiltott 100 milliméteresnél nagyobb kaliberű nehéztüzérségi fegyvereket és harckocsikat is bevetettek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!