A lelki vezető migránsokról mondott szavait a britek Európai Únióból való kilépése mellett kampányolók használták fel.

 

A tibeti lelki vezető elítélte a kilépéspártiak kísérletét, mely során a Láma kijelentéseit használták kampányukban. A Dalai Láma migránsokról tett kijelentéseit jogtalanul használták fel

 

– írta pénteki számában a Guardian.

 

Az euroszkeptikusok ezen a héten a Twitteren tettek közzé egy, a Láma hasonmását ábrázoló képet, a lelki vezető azon kijelentésével, hogy a menekülteknek vissza kell térniük saját országaikba. A kommentár továbbá kitért arra is, hogy a Dalai Láma kiegyensúlyozottabb hozzáállást vár migránsügyben. Ezt követte a felszólítás, hogy mindenki vegyen részt a EU-ról szóló népszavazáson.

 

 hirdetes_300x300  

Tändzin Taklha, a Láma titkára reakciójában elmondta, hogy Őfelsége biztosan nem adott engedély erre.

 

A Dalai Láma ehéten a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban elmondta, hogy a menekültek olyan sokan vannak, hogy az már a mindennapi életben is problémát okoz.

 

Szerinte a menekülteknek csak egy ideig kellene Európában maradniuk, és a háborúk végeztével vissza kellene térniük saját hazájukba, és helyreállítani az iskolákat.

 

A lelki vezető kifejezte együttérzését a menekültek szenvedéseivel kapcsolatban, mely minden migráns arcán látható. Erre való tekintettel a szolidaritás és a segítség fontosságát hangsúlyozta.

 

Az az emberi lény, akinek kicsit több a szerencséje, köteles segítséget nyújtani

 

– mondta a Dalai Láma.

 

forrás: sme.sk

nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!