A legfrissebb hírek szerint 11 halálos áldozata van az Isztambul belvárosában elkövetett robbantásnak. A halottak között hét rendőr és négy civil van. 36-an megsérültek. Az M1-en megszólaló magyar szemtanú szerint két rendőrségi busz lehetett a célpont, egy robbanószerrel megrakott jármű kanyarodhatott ki eléjük.

 

reuterstheguradian
forrás: theguradian.com / REUTERS

Pokolgépes támadást követtek el egy autóval Isztambul belvárosában kedden a készenléti rendőrség egyik járműve mellett. A legfrissebb hírek szerint a merényletnek 11 halálos áldozata van. A halottak közöttük hét rendőr és négy civil van. 36-an megsérültek.

 

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, a Vezneciler metróállomás közelében következett be, a város szállodákkal teli kerületében. A helyszínre több mentőautót vezényeltek. A környéket a hatóságok lezárták.

 hirdetes_810x300  

 

A török sajtó szerint a merénylet a törökországi kurd kisebbség autonómiájáért fegyveres felkelést folytató szakadár Kurdisztáni Munkáspártra (PKK) vall, mivel más terrorszervezetekkel ellentétben ők támadásaikkal nem kifejezetten turistákat, hanem a török biztonsági erőket, így a rendőrség tagjait veszik célba.

 

hirado.hu
borítókép: RT/REUTERS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!