A republikánus elnökjelölt, Donald Trump kampányának az utóbbi idők legnagyobb financiális versenyhátrányával kell szembenéznie. Trumpnak ugyanis júniusig mindössze 1,3 millió dollár ütötte a markát, míg Hillary Clinton, demokrata jelölt 41 millióval indult nyár elején.

 

A kampánystábok között is hatalmas a különbség; Trump hetven emberrel, Clinton viszont közel hétszázzal dolgozik együtt – értesült a New York Times cikkéből a Mandiner.

 

Republican presidential candidate Donald Trump speaks to supporters at his primary election night event at his Mar-a-Lago Club in Palm Beach, Fla., Tuesday, March 15, 2016. (AP Photo/Gerald Herbert)
forrás: gawker.com

 

Kirúgta a kampányfőnökét

 hirdetes_810x300  

 

Donald Trump kirúgta kampányfőnökét, Corey Lewandowskit, ez pedig összefüggésben állhat azzal, hogy a republikánus elnökjelölt adománygyűjtő kampánya nem valami sikeres.

 

A New York Times értesülései szerint ugyanis az utóbbi idők legnagyobb financiális versenyhátrányával kell szembenézzen Trump, hiszen a stábnak június elejéig mindössze 1,3 millió dollár ütötte a markát.

 

„Ha szükség lesz, rá, akkor ugyanúgy járok el, mint az előválasztások során, amikor 55 millió dollárt költöttem a saját pénzemből. Megtehetem ezt az általános választások kampányában is, de azért szép lenne, ha a Republikánus Párt is besegítene”

-tette hozzá a republikánus elnökjelölt.

 

Clintonhoz özönlenek az adományok

 

Ezzel szemben Hillary Clinton, demokrata jelölt 41 millió dollárral indult júniusban, úgy, hogy 28 milliót csak májusban kasszírozott – áll a kampányfinanszírozást felügyelő Szövetségi Választási Bizottság jelentésében.

 

A kampánystábok között is hatalmas a különbség; Trump hetven emberrel, Clinton viszont közel hétszázzal dolgozik együtt ez arra utal, hogy a billegő államok emberigényes meggyőzésére nem fordítanak a republikánusok nagy hangsúlyt a közeljövőben.

 

hillary
Hillary Clinton nem szomorkodhat, rengeteg pénzt gyűjtött. forrás: abcnews.go.com

 

Ugyanígy egyenlőtlenség van a televíziós hirdetéseket illetően. Trump ugyanis eddig semmilyen őszi vagy nyári hirdetést nem foglalt le, míg Clinton és szövetségese majdnem 26 millió dollárt költöttek hirdetésekre ezt az időszakot tekintve a Campaign Media Analysis Group számai szerint.

 

mandiner.hu/mno.hu
kép: tampabay.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!