Drámai mértékben megemelkedett Nagy-Britanniában a gyűlöletből elkövetett bűncselekmények száma a népszavazás óta. Egészen pontosan megötszöröződött a bejelentetett esetek száma.

 

A korábbi, heti 63 erőszakos bűncselekmény-gyakoriság felszökött heti 331 esetre, miután a britek kiszavazták magukat az EU-ból. A legtöbb incidens a kelet-európaiakat (tehát a V4-ek állampolgárait is) és a moszlimokat éri.

 

„A rasszista indíttatású, bevándorlók ellen elkövetett erőszakos cselekmények némelyike sokkolt és felháborított”, mondta Sara Thornton, a brit Rendőr-Parancsnokok Nemzeti Tanácsának elnöke. Hozzátette, hogy a bevándorlók a sérelmükre elkövetett szóbeli atrocitásokról, negatív megjegyzésekről tettek bejelentést főleg a közösségi oldalakon. Bevándorló-ellenes plakátok és korlátozott számban bántalmazási esetek is előfordultak.

 

 hirdetes_300x300  

Thornton azt is megjegyezte, hogy a rendőrség a továbbiakban minden héten elkészíti majd a gyűlölet-bűncselekmények statisztikáját, hogy megtudják az indulatok hátterének pontos okát.

 

https://youtu.be/XhmS2jmcPrw

 

HNonline.sk

Nyitókép: nationalmemo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!