Heves tűzharc bontakozott ki Dakkában, Banglades fővárosában, miután fegyveresek 20 embert túszul ejtettek egy kávézóban, amelyet főleg külföldi turisták és diplomaták látogatnak.

 

A túszejtés előtt közvetlenül lelőttek egy rendőrtisztet a rendőrőrs mellett.

 

A fegyveres támadók számát a rendőrség 6-8 főre becsüli. A hivatalos álláspont szerint először megpróbálják békés úton rendezni az incidenst, de egy tűzszerészegység bevetésre készen az épület előtt várakozik.

 

 hirdetes_400x285  

A támadást megelőzően egy hindu papot is agyonütöttek Banglades délnyugati kerületében. A gyilkosságra kora reggel került sor. A mostani események annak az erőszakhullámnak a részei, amely az elmúlt hónapokban az egész országra kiterjedt. A támadások célkeresztjében világi bloggerek, tudósok és vallási kisebbségek, főleg hinduk, keresztények, buddhisták és szúfi muzulmánok álltak. A kormány hiába tartóztatott le több mint 14 ezer embert, a gyilkosságoknak nem tudtak véget vetni.

 

Bár a merényletekért nem egyszer az Iszlám Állam jelentkezett be, a bangladesi kormány hivatalosan tagadja, hogy a terrorszervezet megvetette volna a lábát az országban.

 

CNN.com

Nyitókép: CNN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!