Egy fekete férfit lőttek le a rendőrök az amerikai Minnesota államban, pedig az mindössze a papírjaiért nyúlt. Az esetet videóra vették. Az autójában egy gyerek és egy nő is tartózkodott. A 32 éves Philando Castile belehalt sérüléseibe. A férfi egy iskolai kávézóban dolgozott.

 

A tanúk és a családtagok szerint a rendőrök igazoltatni akarták a férfit, elkérték az iratait, mire az elmondta, hogy zsebében vannak, de egyébként tart magánál fegyvert is, de van rá engedélye. A rendőrök felszólították, hogy nem mozduljon, de mikor a férfi a papírjaiért nyúlt, négyszer-ötször is meglőtték.

 

A videó közzététele az interneten óriási felháborodást váltott ki, és tovább tüzelte a tiltakozáshullámot, ami egy másik férfi lelövése miatt robbant ki Louisiana államban.

 

 hirdetes_400x285  

Az amerikai rendőrség tavaly 1152 embert lőtt le (halállal végződő esetek), ezekből 30 százalék volt fekete, miközben a lakosság mindössze 13 százalékát alkotják az afroamerikaiak. Az esetek 97 százalékában semmilyen eljárás nem indult a ravaszt meghúzó rendőrök ellen.

 

 

BBC.com

Nyitókép: fusion.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!