Egy huszonéves, Londonból származó fiatal brit nő, akinek elvileg az EU-pártiak táborát kéne támogatnia, a Brexitre szavazott. A Financial Timesnak adott interjújában azt is elmondta miért. Az érdekessége a dolognak, hogy indokai között szlovákiai vonatkozások is szerepelnek.

 

Mehreen Khan a görög adósságválság kicsúcsosodásánál hozott döntést. Az ezzel kapcsolatos európai tárgyalások idején épp Brüsszelben tartózkodott, és itt érte a felismerés, hogy a válság kezelése nem az emberek érdeke miatt történt. Szerinte ezt igazolja az is, hogy Görögország már hat éve recesszióban van (tehát a tárgyalások óta).

 

Khan szerint az EU látszólagos toleranciája ellenére izolálja a kisebbségeket, mint például a moszlimokat. Példaként Robert Fico-t említi meg, aki többször éles hangon rohant ki ellenük – és aki az EU soros elnökségét betöltő ország miniszterelnöke.

 

 hirdetes_300x300  

A fiatal nő szerint a britek kilépése mindkét oldal számára lehetőségeket rejt. Azzal érvel, hogy az EU a Brexit miatt kénytelen lesz a választók véleményét is meghallgatni és a brüsszeli vezetők észhez térnek. Nagy-Britanniában közvitára számít a politikai alapelvekről.

 

A Financial Times nyitóképén Robert Fico látható, felette a Khan szavait idéző cím: „Fiatal vagyok, a távozásra szavaztam – és nem bántam meg”.

 

9c7e9823a6e162b5816aab70dcf05088hn

 

HNonline.sk

Nyitókép: telegraph.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!