Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki egy iraki és egy algériai férfira július 7-én, csütörtökön Kölnben a szilveszteri szexuális zaklatásokkal kapcsolatban. Ezek az első elmarasztaló ítéletek, amelyeket szexuális bűncselekmény miatt hozott a németországi nagyváros bírósága a nők ellen tömegesen elkövetett támadások nyomán.

 

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy a 21 éves iraki férfi Köln belvárosában szilveszter éjjel lefogott egy 20 éves nőt, majd megcsókolta és megnyalta az arcát, ami szexuális kényszerítésnek minősül, mert az elkövető arra kényszerítette áldozatát, hogy mindezt akarata ellenére elviselje.

 

Az áldozat egy barátnőjével és annak jegyesével volt, akit a bíróság szerint a 26 éves algériai férfi megfenyegetett, azt mondta neki, hogy megöli, ha nem bocsátja rendelkezésére a kíséretében lévő nőket. A bíróság ezt szexuális kényszerítés kísérletének minősítette.

 hirdetes_810x300  

 

A testület mindkét vádlottat egy év börtönbüntetésre ítélte, de méltányolta, hogy a német hatóságoknak korábban nem volt dolguk velük, ezért felfüggesztette a büntetés végrehajtását. A fiatalabbik vádlottat mellékbüntetésként 80 óra közmunka ledolgozására kötelezte – számolt be a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!