A menekültek védelme az Európai Unió humanitárius felelőssége  – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban.

 

A politikus a ZDF országos köztelevízióban sugárzott interjúban elmondta, hogy amikor tavaly dönteni kellett a menekülthullám kezeléséről, meg kellett fontolni, vajon „hagyjuk-e Görögországot egyedül a feladattal”, vagy

 

„bánjunk igen rosszul a menekültekkel, ahogy például Magyarországon tették”,

 

vagy pedig humanitárius okokból „védelmet nyújtunk az embereknek”.
A védelem megadása mellett kellett dönteni, mert az EU hitelességére és értékeire tekintettel minden más reakció „teljességgel elfogadhatatlan lett volna” – mondta Angela Merkel.

 hirdetes_810x300  

 

Ugyanezen interjúban Merkel a Brexitről is nyilatkozott. Mint elmondta, Nagy-Britanniában a szavazók meghozták a döntést hazájuk uniós tagságának megszüntetéséről, így a következő lépés az lesz, hogy az ország az uniós alapszerződés 50. cikkelye alapján kezdeményezi a kiválást.
A német kancellár hangsúlyozta, hogy a kilépésről folytatandó tárgyalásokon szó sem lehet arról, hogy Nagy-Britannia „kimazsolázza” az uniós alapszabadságok közül a számára előnyös elemeket.

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: maivalosag.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!