Hanza bin Ladin videóüzenetében, melynek a „mindannyian Usama vagyunk” nevet adta, azt ígéri, hogy az al-Kaida folytatja az Amerika és szövetségesei elleni küzdelmet az egész világon.

 

Az Al-Kaida terrorista szervezet meggyilkolt vezetőjének fia hangüzenetben fenyegette meg az USA-t és szövetségeseit apja halála miatt. Hamza bin Ladin 21 perces üzenetében azt ígéri, hogy az al-Kaida folytatja küzdelmét az amerikaiak és szövetségesei ellen, éljenek bárhol a világon.

 

„Legyetek otthon, vagy a világ bármelyik részén, támadni fogunk titeket a palesztin, afgán, szíriai, iraki, jemeni és szomáliai nép elnyomásáért, mint ahogy a többi muszlim országért is, akik nem élték túl az elnyomásotokat. Ami az iszlám nemzet bosszúját illeti Usama sejk haláláért…az nem Usama miatti bosszú, hanem mindenkiért, akik az iszlámot védelmezték,”

 

fogalmazott üzenetében Hamza bin Ládin. A 2001 szeptember 11-i terrortámadások kitervelőjét, Usama bin Ladint amerikai különleges egységek ölték  meg 2011. május 2-án a pakisztáni Abbottabad városában levő otthonában, 100 kilométerre, északra Iszlamabádtól, ahol bujkált.

 hirdetes_810x300  

 

SITA

 

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!